BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÇelikten sonra farklı sektöre yöneldi----

Çelikten sonra farklı sektöre yöneldi

Çelikten sonra farklı sektöre yöneldi
17 Eylül 2013 - 09:08 www.finansgundem.com

Otomotiv ve paslanmaz çelik alanında dev yatırımları hayata geçiren Kibar Holding, otelcilik işine giriyor

İzmit'teki Hyundai Assan fabrikasında Güney Koreli Hyundai ile 475 milyon Euro’luk otomotiv yatırımının yanı sıra yine Güney Koreli Posco ile de alüminyum fabrikasını hayata geçiren Kibar Holding, otelcilik işine giriyor. Star'ın haberine göre, holding, İstanbul’un Anadolu yakasında Finanskent olarak konumlandırılan bölgenin yakında bulunan kendi arazisinde otel yatırımına başlıyor. Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kibar, amaçlarının sahip oldukları bu araziyi değerlendirmek olduğunu belirterek, otelin dört ya da beş yıldızlı olacağını kaydetti. Yatırıma kısa zaman içinde başlayacaklarını kaydeden Ali Kibar, uluslararası bir zincirle çalışmak konusunda henüz bir kararları olmadığını da belirtti.
Çelikte siparişler başladı
Bu arada Kibar Holding’in Posco ile İzmit’te kurduğu paslanmaz çelik fabrikası siparişlerini almaya başladı. Ali Kibar, fabrikanın ilk aşamada yıllık 200 bin ton üretim kapasitesine sahip olduğunu, bu üretim kadar sipariş alabileceklerini belirtti. Kibar, Türkiye’nin yıllık paslanmaz çelik tüketiminin ise 400 bin ton olduğunu, önümüzdeki dönemde ilave yatırımlarla İzmit fabrikasının kapasitesinin de 400 bin tona ulaştırılacağını söyledi. Kibar, alınan siyarişlerin ağırlıklı olarak beyaz eşya sektöründen geldiğine işaret etti. Dünyanın en büyük dördüncü çelik üreticisi Güney Koreli Posco, Kibar Holding ve Daewoo International ortaklığı ile Kocaeli’nde kurulan Posco Assan TST Çelik Fabrikası, Türkiye’nin ilk soğuk haddeleme paslanmaz çelik tesisi olma özelliğini taşıyor. İç piyasanın tüm ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olan Posco Assan, ilerleyen yıllarda 1 milyar dolar seviyesinde de ihracat geliri sağlayacak. Fabrikada şu anda 450 kişi istihdam ediliyor. Bu sayısı kademeli olarak artırılacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)