BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBu 12 finansal hatadan uzak durun!----

Bu 12 finansal hatadan uzak durun!

Bu 12 finansal hatadan uzak durun!
21 Kasım 2023 - 16:25 www.finansgundem.com

Warren Buffett yatırım alanındaki basit ama etkili tavsiyeleriyle bilinir. Efsane yatırımcıya göre basit gibi görülen gündelik kötü alışkanlıklar bireysel finans alanında büyük darbeler vurabilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en başarılı yatırımcılarından biri olan Warren Buffett, verdiği basit ama derin finansal tavsiyelerle ünlüdür. GOBankingRates’in haberinde ise Buffett’ın kariyeri boyunca dikkat çektiği finansal tuzaklar derlendi.

Kişisel gelişimi ihmal etmek

Buffett'a göre, kişinin yapabileceği en iyi yatırım kendine yatırım yapmaktır. Becerileri ve eğitimi geliştirmek, kazanç potansiyelini önemli ölçüde artırabilir. Üstelik bilgi ve yetenekler, kimsenin sizden alamayacağı varlıklardır.

Kredi kartlarına güvenmek

Kredi kartları kullanışlı olabilir, ancak yüksek faiz oranları, bakiyenin tamamını aylık olarak ödemezseniz, avantajlar hızlı bir şekilde kaybolabilir. Buffett, kredi kartı borcuna yol açabilecek gereksiz harcamalardan uzak durulmasını tavsiye ediyor.

Sık sık bar ve pubların ziyaret edilmesi

Barda içki içmek gibi sosyal aktivitelere yapılan harcamalar hızlı bir şekilde birikebilir. Ev buluşmaları gibi daha uygun fiyatlı sosyal etkinlikleri tercih etmek önemli ölçüde tasarruf etmenize yardımcı olur.

Son teknolojileri takip etmek

Yeni icatlar tüketiciler için cazip gelebilir. Ancak çoğunlukla bir yıl önceki model de aynı şeye hizmet eder. Buffett kendisi de gösterişli teknolojiden ziyade işlevselliğe bağlı kalmayı tercih eden bir karaktere sahip. Omaha Kâhini’ne göre teknolojideki son güncellemelerin fiyat için gerçekten katma değer sağlayıp sağlamadığını değerlendirmek önemli.

Kıyafete aşırı para harcamak

Buffett gardırobunda sadeliğe inanan milyarderlerden birisi. Efsane yatırımcının görüşüne göre gösterişli pahalı markalar yerine klasik ve dayanıklı kıyafetler seçerek önemli tasarruflar sağlanabilir.

Yeni otomobil almak

Arabalar hızlı amortismanları ile ünlüdür. Buffett yeni modellerin cazibesine kapılmak yerine ikinci el araba satın almayı ve güvenli olduğu sürece elde tutmayı tavsiye ediyor.

Kullanılmayan spor salonu üyelikleri

Buffett aktif bir yaşam tarzını teşvik ediyor, ancak kullanılmayan spor salonu üyeliklerine karşı uyarıyor. Ücretsiz veya düşük maliyetli fitness rutinleri, düzenli olarak uygulandığında aynı derecede etki yaratabilir.

Gereksiz abonelik hizmetleri

Abonelik hizmetleri, dikkatli bir şekilde izlenmezse, finansal bir yük haline gelebilir. Buffett’a göre abonelikleri düzenli olarak gözden geçirmek ve ederini karşılamayanları iptal etmek gerekiyor.

Cilt bakım ürünlerine aşırı bağımlılık

Buffett cilt bakım ürünlerinin aşırı kullanılmasına ve farklı ürünlerin gereksiz yere birlikte kullanılmasına karşı. Zira basit ve etkili bir rutin bulmak hem paradan tasarruf sağlayabilir hem de cildinizi daha iyi koruyabilir.

Sık sık gece dışarı çıkmak

Sosyalleşmek her ne kadar gerekli olsa da geceleri sık sık dışarı çıkmak önemli bir masraf kalemi haline gelebilir. Ev yapımı yemek yemek ve evde film izlemek gibi bütçeye uygun alternatifler maliyetleri önemli ölçüde azaltabilir.

Kumar

Kumar, zenginliğe giden bir kısayol gibi görünse de Buffett olasılıkları anlamanın önemini vurguluyor. Efsane yatırımcı insanları anlık heyecanları değil, uzun vadeli servet birikimlerini destekleyen finansal kararlar almaya çağırıyor.

Sigara

Sigara içmek, sağlık üzerindeki olumsuz etkilerinin ötesinde, maliyetli bir alışkanlıktır. Bırakmak, kişisel bütçenizde önemli bir artışa yol açabilir.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Warren Buffett'ın onlarca yıllık yatırım deneyimine dayanan finansal tavsiyeleri, mali istikrar arayan herkes için değerli bilgiler sunuyor. Bu çokça bilinen finansal tuzaklarına dikkat ederek ve bilinçli kararlar vererek, mali durumumuzu daha iyi yönetebilir, uzun vadeli zenginlik ve başarının yolunu açabilirsiniz.

Ünlülerin stilisti uyardı: Yarısına bile ihtiyacınız yok

 

40 yaşından önce alınması gereken 5 kritik finansal karar

 

Ebeveyn ve çocuk bakımı arasında sıkışan ‘sandviç jenerasyonu’

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)