BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÜnlülerin stilisti uyardı: Yarısına bile ihtiyacınız yok----

Ünlülerin stilisti uyardı: Yarısına bile ihtiyacınız yok

Ünlülerin stilisti uyardı: Yarısına bile ihtiyacınız yok
20 Kasım 2023 - 17:55 www.finansgundem.com

Tüketim çılgınlığı internetin ve sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle farklı bir boyut kazandı. Ancak Hollywood ünlülerinin stilistliğini yapan Allison Bornstein kampanyalarda pompalanan ürünlerin yarısına aslında ihtiyacınız olmadığını vurguluyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda sürekli olarak daha az şey satın alınması tavsiyeleriyle karşılaşılabiliyor. Diğer tarafta ise olağanüstü indirimler özellikle yılın belli dönemlerinde hayatın her alanında tüketicileri adeta alışverişe zorluyor.

Sosyal medya kültürü kaşmir beyzbol şapkaları ve 300 dolarlık Smythson defterleri taşımak gibi daha pahalı lüks ürünlerin satın alınmasını da haklı çıkarabiliyor. Bunun yanı sıra ünlü kahve zincirlerinden pahalı kahveler satın almak gibi daha küçük savurganlıklar üzerinden para harcamayı teşvik eden bireysel ‘tedavi’ kültürü de trendler arasında.

CNBC’nin haberine göre “Wear It Well: Reclaim Your Closet and Rediscover the Joy of Getting Dressed” (İyi Giyin: Dolabınızı Geri Kazanın ve Giyinmenin Keyfini Yeniden Keşfedin) kitabının yazarı ünlü stilist Allison Bornstein sosyal medyada pompalanan bu satın alma çılgınlığının yarısına aslında ihtiyacımız olmadığını söylüyor. Bornstein, satın almadan önce ‘bir saniye beklemeyi’ öneriyor.

Dünyanın dört bir yanında bireyler finansal açıdan zor bir dönemden geçiyor. Ancak Bornstein yine de tüketicilerin ‘daha fazla ve daha fazla satın alma’ mesajlarıyla bombardımana tutulduğuna işaret ediyor.

13 yılı aşkın bir süredir stil danışmanlığı yapan Bornstein, müşterilerine halihazırda sahip oldukları ürünlerle çalışmaya teşvik ediyor. Ünlülerin stil uzmanı, "Yeni bir şey satın almak daha kolay, ancak sahip olduklarınızı kullanabilirsiniz Daha yaratıcı, daha ilginç ve çok daha ekonomik olabilirsiniz." diyor.

Bornstein kitabında iyi bir palto veya uzman bir terzi için para harcamaya değer olsa da “paranızın olması onu illa harcamanız gerektiği anlamına gelmez” diye yazıyor.

Stil uzmanı ortaya attığı teorilerin ses getirmesini tüketicilerde oluşan harcama yorgunluğuna bağlıyor. Bornstein, “İnsanlar yorgun ve satın almamız gerektiği söylenen ve şimdi onlarla ne yapacağımızı bilmediğimiz bir yığın dolusu şeyle baş başa kaldık” diyor.

TD Bank’in son anket araştırmasına göre, Noel tatili dönemine girerken tüketicilerin %96’sı bu sezon aşırı harcama yapmayı bekliyor. ABD’deki kredi kartı borçları 1 trilyon doları aşsa bile kampanyalar ve sınırlı süreli indirimler dürtüsel harcamalardan kaçınmayı daha da zorlaştırıyor.

Aşırı harcamalardan nasıl kaçınmalı?

Tüketici tasarrufları uzmanı Andrea Woroch bireylere çevrelerindeki sesleri tamamen susturmayı tavsiye ediyor. Woroch, “Baştan çıkarıcı kampanyalardan kaçmanın en basit yolu e-posta abonelerinden çıkarak, sms uyarılarını devre dışı bırakarak, mobil uygulamaların push bildirimlerini kapatarak ve sosyal medyada markaları takip etmeyi bırakarak mümkün” diyor.

Woroch buna ek olarak, internet üzerinde saklanan ödeme yöntemlerini silmenin de, satın alma kararlarınızı tekrar düşünmeye zorlayan bir "satın alma engeli" oluşturmaya yardımcı olacağını belirtiyor.

 

Dünyaca ünlü şarkıcı Shakira vergi kaçırdığını itiraf etti!

 

Polat çifti davası: Para trafiğinde Dubai-Gürcistan hattı!

 

Memurlara erken emeklilik formülü!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)