BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriBitcoin madenciliğinde rekor satın alma!----

Bitcoin madenciliğinde rekor satın alma!

Bitcoin madenciliğinde rekor satın alma!
03 Ağustos 2021 - 14:20 www.finansgundem.com

ABD merkezli Bitcoin madenciliği devi Marathon, 30 bin yeni donanım daha aldığını duyurdu.

Bitcoin (BTC) madencilik donanımları üreticisi Bitmain ile anlaşan Marathon Digital tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni donanım alımları gerçekleşti.

Pazartesi günü yayımlanan açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri merkezli madencilik devi, 30 bin adet Antminer S19j Pro satın almak için 120,7 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Bu duyuruyla birlikte Marathon, Bitcoin madencilik altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Bitmain'in yeni cihazların teslimatını Haziran 2022'ye kadar tamamlaması bekleniyor.

Yeni eklenecek 30 bin donanımla birlikte Marathon, toplam Bitcoin madenci sayısını 133 binin üzerine çıkaracak. Saniyedeki hash gücü 13,3 exahash (EH/s) seviyesinin üzerine ulaşacak.

Bu değerin daha iyi anlaşılması için, ilk üç BTC madencilik havuzunun 13,16 EH/s ila 18,67 EH/s arasında olduğu gösterilebilir.

Saniyede 13,3 EH/s ile Marathon, mevcut Bitcoin madenciliği hash oranının yüzde 12'sine ulaşacak.

Marathon CEO'su Fred Thiel yaptığı açıklamada, küresel hash oranı içindeki paylarını şu sözlerle ifade etti:

Ağın toplam hash oranındaki yüzdemizi artırmak, Bitcoin üretme olasılığımızı artırıyor ve mevcut madencilik ortamındaki elverişli koşullar göz önüne alındığında, operasyonlarımıza yeni madencilik donanımları eklemek için en uygun zamanda olduğumuza inanıyoruz.

Çin'de yaşanan Bitcoin madenciliği baskısı, küresel hash oranı dağılımını alt üst etti. Kuzey Amerikalı katılımcıların sektörün önemli kısmını oluşturmaları bekleniyor. Pekin'in kripto para madenciliğine karşı eylemlerinden önce bile ABD ve Kanadalı madencilik devleri, iki büyük Bitcoin üreticisi olan Bitmain ve MicroBT'nin yeni donanımlarını edinerek kapasitelerini artırmıştı.

Doğudan Batıya doğru yaşanan hash göçü, Bitcoin madenciliğinin oluşturduğu karbon ayak izini iyileştirmeye yardımcı olabilir. Maraton, günbegün sayıları artan "yeşil madencilik" yapan ABD'li şirketler arasında yer alıyor.

Bu arada Çinli madencilerin, Kazakistan'da üs kurmaya başladıkları ve bunun hemen akabinde Bitcoin madenciliği hash oranında artış yaşandığı bildirildi.

Bitcoin'in tahtı sarsılıyor

Bitcoin ticaret platformu ödeme sektörüne güçlü girdi

Kripto paraları hareketlendirecek gelişme

Çin'den çip dağıtıcılarına soruşturma

Çin’in dijital para stratejisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)