BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKripto paraları hareketlendirecek gelişme----

Kripto paraları hareketlendirecek gelişme

Kripto paraları hareketlendirecek gelişme
03 Ağustos 2021 - 08:38 www.finansgundem.com

Almanya merkezli kurumsal fonlar, 2 Ağustos 2021'den itibaren varlıklarının yüzde 20'ye kadarını kripto paralara yatırabilecek.

Almanya merkezli kurumsal fonlar, 2 Ağustos 2021'den itibaren varlıklarının yüzde 20'ye kadarını kripto paralara yatırabilecek. Bu durumun, Bitcoin (BTC) ve diğer kripto varlıkların ülkenin emeklilik fonlarında daha büyük bir yaygınlık kazanmasıyla sonuçlanması bekleniyor.

Bloomberg'in haberine göre yeni yasa, özel fonlar olarak bilinen ve yalnıca emeklilik fonu ve sigorta fonları gibi kurumsal yatırımcıların erişimine açık olan Spezialfond'lara ilişkin sabit yatırım kurallarında değişiklik yapıyor. Spezialfond'lar, mevcut durumda 2,1 trilyon dolar değerinde varlığı yönetiyor.

Alman yatırım fonu birliği BVI için çalışan Tim Kreutzmann, çoğu fonun en başta yüzde 20 sınırının oldukça altında kalacağını düşündüğünü belirtti:

Diğer yandan sigorta fonları gibi kurumsal yatırımcılar, yatırım stratejileri konusunda sıkı yasal gerekliliklere uyuyor. Aynı zamanda kriptoya da yatırım yapmak isteyeceklerdir.”

Temmuz başında kabul edilen yeni yasa, Alman kanun yapıcıların dijital varlıkları ele alışında önemli bir değişikliği temsil ediyor. BaFin olarak bilinen Alman Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, dijital varlıklara yatırım yaparken dikkatli olunması konusunda uyarmaya devam ediyor. Diğer yandan BaFin, ülkedeki blockchain inovasyonunu da destekliyor.

Almanya, ilk kez 2019'da kapsamlı bir blockchain stratejisi geliştirmeye başladı ve 2021 sonuna kadar 44 yaygınlık önleminin uygulamaya koyulacağını belirtti. Blockchain ve kripto paralara yeni yaklaşım kapsamında, yatırımcıların dijital varlıklara erişmesini kolaylaştıracak önlemler de getirildi.

Ülke, kripto para borsa yatırım ürünleri (ETP) konusunda da lider bir piyasa oldu. Yatırım ürünü ihraççısı 21Shares, neredeyse 3 milyon müşteriye kripto odaklı ETP sunmak için Alman aracılık şirketi comdirect ile iş birliği yaptı.

Kripto paralar yükselse de panik artıyor

 

Çin kripto paralar için sıkı denetimleri sürdürecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)