BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriBitcoin ticaret platformu ödeme sektörüne güçlü girdi----

Bitcoin ticaret platformu ödeme sektörüne güçlü girdi

Bitcoin ticaret platformu ödeme sektörüne güçlü girdi
03 Ağustos 2021 - 13:57 www.finansgundem.com

Bitcoin ticaret platformu Voyager 85 milyon dolarlık şirket alımıyla dijital ödeme sektörüne güçlü bir giriş yapıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para yatırımcılarının dijital varlıklarıyla ödeme yapabilmeye yönelik talepleri artmaya devam ederken, 1,9 milyar dolar değerindeki kripto para ticaret platformu Voyager ödeme sektörüne güçlü bir giriş yapıyor. Borsada işlem gören şirket, Danimarka merkezli kripto ödeme platformu Coinify’ı 85 milyon dolarlık bir anlaşmayla satın aldığını açıkladı.

2014 yılında kurulan Coinify’ın kripto ödeme altyapısı, mağaza sahiplerinin geleneksel para birimlerinde ödeme alırken, dijital varlıkları da kabul etmesine imkan tanıyor. Platform yirminin üzerinde para birimini destekliyor ve Avrupa, Asya, Kuzey Amerika ve Güney Amerika’da kullanılıyor. Şirket aynı zamanda kullanıcıların müşterilere fatura kesmesine ve kripto ödemelerini kabul etmesine imkan tanıyan bir ödeme mekanizması sunuyor.

Voyager’ın kurucularından CEO Stephen Ehrlich Forbes’a yaptığı açıklamada, “ödemelerin bir sonraki adım olduğuna inanıyoruz” dedi. Önümüzdeki yıl Voyager sistemlerini Coinify’ın ödeme işleme platformuyla, müşterilerin doğrudan dijital varlık hesaplarından ödeme yapmasına imkan tanıyacak şekilde entegre etmeyi planlıyor.

Bu süreçte ise geleneksel ödeme altyapıları ya da blockchain üzerinden yapılan işlemlerdeki işlem ücretlerinin ortadan kaldırılması da hedefleniyor. Satın alım anlaşmasının bir parçası olarak Coinify hissedarları Voyager’ın yeni arz edeceği 5,100,000 hisseye ve 15 milyon dolar nakde sahip olacak. Ehrlich Coinify’ı satın alma kararının, Voyager ekibinin müşterilerin kripto parayla ödeme yapma ve ödeme alma taleplerinin giderek arttığını fark etmesiyle ortaya çıktığının altını çizdi. Müşteriler özellikle de Circle’ın USDC stablecoin’ine talep gösteriyor.

USDC piyasa değeri açısından dünyanın ikinci en büyük stablecoin’i ve piyasa değeri 27,25 milyar dolara ulaştı. Dijital coin 64,4 milyar dolarlık piyasa değeriyle sektör lideri olan Tether’dan çok daha hızlı büyüyor.

Ehrlich, “USDC’nin piyasadaki en iyi stablecoin olduğuna inanıyoruz ve müşterilerimizin bu para biriminde ödeme almak istediğini düşünüyoruz” dedi. Açıklamasının devamında, “yatırım ve işlem alanında, ödemelerin yeni adım olduğuna inanıyoruz” ifadesini kullandı. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Voyager ve Coinify’ın birleşmesi, dünyanın en büyük elektronik ödeme ağları Visa ve Mastercard’ın da kripto alanında ilerleme kaydettiği bir dönemde gerçekleşti.

Mastercard temmuz ayında kripto şirketlerinin ödeme kartları sunabilmesi için bir süreç hazırlığında olduğunu açıkladı. Benzer bir şekilde Visa da kripto bağlantılı banka kartı konusunda ilerleme kaydediyor. Şirket bu ay kripto para şirketi BlockFi ile işbirliği gerçekleştirerek ilk kripto ödüllü kredi kartını piyasaya sürdü.

USDC’nin ödeme alanındaki büyüyen potansiyelinin bir başka sinyali de Visa’nın bu ay işlemlerde USDC kabul etmeye başlamasıyla geldi. Coinify Voyager’ın sistemleriyle entegre olurken Ehrlich, bu stratejinin gelecek aylarda büyüme üzerine odaklanacağını söyledi. Aynı zamanda finans sektörünün de dönüşmeye devam ettiğinin altını çizdi. Ehrlich, borsada işlem gören ve bilançosunda 200 milyon dolar nakit bulunan bir şirket olarak Voyager’ın pazarda önemli bir avantaja sahip olduğunu belirtti.

Ehrlich, “şimdi borsada işlem gören iki şirket var: Coinbase ve biz” dedi. Açıklamasının devamında, “biliyorum ki birçok şirket halka arz konusunda istekli olduğunu belirtti, bu noktaya ne kadar hızlı geleceklerini göreceğiz. Bu konuda liderliğimiz devam ediyor ve bu avantajı kullanarak daha fazla şirket birleşmesi ve satın alıma yöneleceğiz” ifadelerini kullandı.

Fintek şirketlerine finansal denetim sıkılaşacak

 

Yeni nesil bankalar limit aşım ücretine savaş açıyor

 

Dev bankalar yeşil enerji için harekete geçiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)