BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBezos boşanmasaydı serveti ne olacaktı?----

Bezos boşanmasaydı serveti ne olacaktı?

Bezos boşanmasaydı serveti ne olacaktı?
13 Şubat 2024 - 18:18 www.finansgundem.com

Dünya Sevgililer Günü’nü kutlamaya hazırlanırken bir ayrılığın en büyük servetlerden birini nasıl böldüğü bir kez daha gündeme geldi. Amazon CEO’su Bezos boşanmasaydı bugün tartışmasız dünyanın en zengini olurdu.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

14 Şubat Sevgililer Günü’ne saatler kaldı. İkili ilişkiler her ne kadar insanların özel hayatına ilişkin bir konu olsa da romantik ilişkilerdeki başarısızlık finans dünyasında tahminlerin çok ötesinde küresel sonuçlara yol açabiliyor.

Benzinga’nın haberinde Amazon.com’un Kurucusu Jeff Bezos’un mali durumu mercek altına alınıyor. Zira Bezos’un 2019’da MacKenzie Scott’tan boşanması birçok spekülasyonun ve analizin konusu oldu.

Celebrity Net Worth verilerine göre, ikilinin ayrıldıkları sırada Amazon’un %16’sına sahip olan Bezos 150 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanıydı. Boşanma ise küresel servet dağılımının zirvesinde önemli bir değişime işaret etti. Boşanma sonucu yaşanan servet bölünmesi emsalsiz nitelikteydi.

Şubat ayı itibariyle, Forbes gerçek zamanlı verileri, Jeff Bezos'un servetini 191 milyar dolar olarak tahmin ediyor. Bezos dünyanın en zengin insanları listesinde 199 milyar dolarlık serveti olan Tesla’nın CEO’su Elon Musk ardından geliyor. Yakın tarihli bir mahkeme kararı Tesla’nın 2018’de Musk’a verdiği 56 milyar dolarlık opsiyonu geçersiz kıldı ve Musk’ın net servetini ve listedeki konumunu etkiledi. Ancak mahkeme kararına rağmen temyiz yolunun açık olması nedeniyle Musk’ın mali durumu değişmedi. Her iki isim de listede 217,6 milyar dolarlık net servete sahip LVMH imparatorluğunun başındaki Bernard Arnault ve ailesinin ardında kalıyor.

Ancak Bezos’un boşanmaması durumunda mali durumunun ne olacağı sorusu ise cazibesini koruyor. Boşanmadan önce Bezos’un Amazon’daki %16’lık hissesi 150 milyar dolar değerindeydi. Boşanma ve Bezos’un Blue Origin uzay girişimini finanse etmek için gerçekleştirdiği hisse satışları sonrasında milyarderin şirketteki payı %10’a geriledi. Amazon’daki %4 hissesini Scott’a devreden Bezos potansiyel net servetinde önemli bir gerileme yaşadı.

Peki Bezos boşanmadan ve hisse satışından kendini korumuş olsaydı serveti ne kadar yüksek olabilirdi? Amazon’un piyasa değeri şu anda yaklaşık 1,8 trilyon dolar. Dolayısıyla %16’lık bir hisse 288 milyar dolara denk geliyor. Bu varsayımsal rakam, Musk, Arnault, Meta Platforms CEO'su Mark Zuckerberg ve Microsoft Kurucu Ortağı Bill Gates dahil olmak üzere diğer milyarderlerin servetini geride bırakarak Bezos'u potansiyel olarak tarihin en zengin insanı haline getiriyor.

Finansal varsayımlar söz konusu olduğunda Gates’in Microsoft sayesinde tarihin ilk trilyoneri olabileceğini de hatırlamak gerekiyor. Başlangıçta Microsoft'un %49'unu elinde bulunduran ve 1986'daki ilk halka arzından sonra hisselerini %45'e düşüren Gates'in teknoloji devindeki hissesi şirketin mevcut 2,8 trilyon dolarlık piyasa değeri göz önünde bulundurulduğunda ünlü milyarderi 1,23 trilyon dolar net servetler dünyanın ilk trilyoneri yapabilirdi. Bu spekülatif analiz, Gates'in Microsoft hisseleri üzerindeki kontrolünün, tarihin en zengin adamı statüsünü pekiştirebileceği ve küresel servet hiyerarşisini yeniden şekillendirebileceği alternatif bir gerçekliğe bir bakış sunuyor.

Analizler tamamen varsayımsal olsa da, yasal, kişisel ve ticari gelişmelerin servet dağılımını önemli ölçüde değiştirebileceği vurguluyor. Bezos örneğinden de görülebileceği üzere romantik ilişkilerdeki başarısızlıkların dahi dünyanın en zengin insanını değiştirebileceğini unutmamak gerekiyor.

Genç yetişkinler zengin olma fikrine takıntılı

 

500 bin dolara ‘premium’ çöpçatanlık

 

Enflasyon aşkı öldürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)