BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin500 bin dolara ‘premium’ çöpçatanlık----

500 bin dolara ‘premium’ çöpçatanlık

500 bin dolara ‘premium’ çöpçatanlık
12 Şubat 2024 - 18:16 www.finansgundem.com

Aşk parayla satın alınamaz. Ancak CNBC’nin haberine göre para Barbie Adler gibi ünlü bir ismin çöpçatanlık servisine girmenizi satın alabilir.


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Seçkin çöpçatanlık şirketi Selective Search'ün Kurucusu Barbie Adler, müşterilerinin 3'te 1'inin eşleştikleri ilk kişiye aşık olduğunu söylüyor. Adler bu sürecin ‘gerçekten hızlı’ bir biçimde işediğini de sözlerine ekliyor.

Bu başarı oranı flört uygulamalarındaki çoğu insan için düşünülemez bir seviye. Zira popüler çöpçatanlık uygulamalarında başarılı bir eşleşmenin yakalanması için yıllar geçmesi dahi gerekebiliyor.

CNBC verilerine göre, Adler’in hizmetlerinden yararlanabilmek için müşterilerin 75 bin dolar ila 500 bin dolar arasında ödeme yapması gerekiyor. Üstelik bazı durumlarda bu miktar çok daha fazla aşılabiliyor. 

Adler’ın çöpçatanlardan oluşan ekibi müşterileriyle çocukluklarını, arzularını, taleplerini ve romantik geçmişlerini yüz yüze mülakatlarla paylaşıyor. Adler, kalıcı uyumluluğu belirlemek için aile değerleri, siyaset ve din dahil olmak üzere 225 temel gösterge belirlemiştir.

Adler hizmetlerinin asla toplulukları hedef almadıklarını ancak zenginler söz konusu olduğunda buna değdiğini belirtiyor. Ünlü çöpçatan, “Hayatınızın geri kalanında sizinle birlikte kimin olacağı konusundan daha büyük bir sorun yoktur” açıklamasında bulunuyor.

Peki zenginler dışında aşkı arayan insanlar ne yapmalı? Adler en iyi ilişki tavsiyelerinin bazılarını paylaştı:

Düşünmek için zaman tanıyın

Adler insanların ciddi bir ilişkiye başlamadan önce kendileri ve ne istedikleri konusunda düşünmek için kendilerine zaman tanımaları gerektiğini belirtiyor. Zenginlerin çöpçatanı “Etrafınızı susturun ve kendiniz için bir oyun planı oluşturun” diyor.

Başlangıç içinse kendinize şu iki soruyu sormanız tavsiye ediliyor:

Ben başka birisinin eşi olmak isteyebileceği türden biri miyim?

Aradığım insanı cezbetmek konusunda kendim için ne yapmam gerekiyor?

Adler bu gibi sorular sayesinde daha fazla egzersiz yapmak ve daha sağlıklı beslenmek veya uzun süredir devam eden bir öfke sorununuzu çözmek gibi sonuçlara varabileceğinizi söyledi. Bazı insanlar ilişkiler için daha fazlasını vermeleri gerektiğini de fark edebilir. Bunun için önceki ilişkilerinizdeki sorunları düşünebilirsiniz. Adler ‘Dinle ve savunmacı olma’ tavsiyesinde bulunuyor.

Ünlü çöpçatan, “Alçakgönüllü olun ve kendinizin daha iyi versiyonuna nasıl ulaşabileceğinizi sorun. Kendisi üzerine çalışan birisi gerçekten çekicidir” tavsiyesinde bulundu.

Adler kendinizle ilgili tabloyu ortaya çıkardıktan sonra ne tür bir eş aradığınız hakkında derinlemesine düşünmenizi tavsiye etti: “İstediğiniz şeylerin bir listesini oluşturun. Fiziksel özellikler, değer yargıları, yaşam tarzı ve aile planlaması hakkında netlik kazanın.”

Ünlü çöpçatana göre bu değerlendirmeyi yapmak için önceki ilişkilerin neden yürümediğini düşünmekte fayda görüyor. Zira kırmanız gereken bir kalıp olabilir.

Adler, “Müşterilerimizin aynı kalıpları tekrarlamasını engelliyoruz. İnsanlar ‘Artık aynı yaralı insan olmak istemiyorum. Bir eş istiyorum’ diyor” açıklamasında bulundu.

Razı olmayın

Adler'in çöpçatanları, müşterilerin kırmızı çizgilerini ve bir eşte istedikleri nitelikleri belirlemelerine yardımcı olmak için bol miktarda zaman ayırıyor. Adler bu tür konularda pazarlık yapmanın yanlış olacağını da sözlerine ekliyor.

Ünlü çöpçatan, “Hayattan aynı şeyleri istediğinizden emin olmalısınız. Birisi zamanını sanatla geçirmek istiyor, diğeri zamanını yamaçlarda geçirmeyi seviyorsa bu çok farklı iki yaşam tarzıdır” dedi.

Adler ilişkilerde ciddi konularda ödün vermemek gerektiğini de belirtiyor:

“Eğer çocuk istiyorsanız neden hayatınızı ‘belki’ diyen veya fikrini değiştirmesi mümkün olan birisiyle harcayasınız ki? Bu konularda pazarlık yapmak telefonunuzda bir boşanma avukatının numarasını bulundurmanın en hızlı yoludur. Bana kalırsa standartlarınızı korumalısınız.”

Z kuşağı çiftleri finansal hayatlarını birleştirmiyor

 

Zenginler neye para harcıyor?

 

Enflasyon aşkı öldürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)