BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKulisBaşçı da dolar kuru mağduru----

Başçı da dolar kuru mağduru

Başçı da dolar kuru mağduru
22 Şubat 2014 - 08:22 www.finansgundem.com

Erdem Başçı'nın yıllık kazancı dolardaki artış nedeniyle eriyerek meslekdaşlarının gerisinde kaldı

Yürüttüğü para politikasıyla kurdaki yükselişin önüne geçemediği için eleştirilen Merkez Bankası Erdem Başçı'nın da döviz mağduru olduğu ortaya çıktı.

Sabah'da yer alan habere göre, Başçı'nın yıllık kazancı dolardaki artış nedeniyle eriyerek meslekdaşlarının gerisinde kaldı. Bu durum piyasalarda, "Başçı kuru tutabilseydi Yellen'i yakalardı" yorumlarına neden oldu. Ayda 31 bin TL maaş alan Erdem Başçı'nın yıllık geliri 2013 yazında dolar kuru 1.85 seviyesindeyken 201 bin dolara denk geliyordu. Bu rakam ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jenet Yellen'la aynı seviyedeydi. Ancak 17 Aralık operasyonunun da etkisiyle tırmanışını hızlandıran dolar 2.20'lere ulaşınca Başçı'nın yıllık geliri de 169 bine düştü. 

EN YÜKSEK İNGİLTERE 
Bu rakam Başçı'yı en iyi kazanan merkez bankası başkanları sıralamasında alt sıralara itti. Örneğin geçtiğimiz yıl Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin yıllık kazancı Yellen'ın iki katından fazlaydı. Draghi'nin geliri 378 bin 240 euro, yani 518 bin 264 dolar seviyesinde.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)