BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBank of America’dan tartışmalı fintekle işbirliği----

Bank of America’dan tartışmalı fintekle işbirliği

Bank of America’dan tartışmalı fintekle işbirliği
04 Şubat 2021 - 17:55 www.finansgundem.com

Bank of America, tartışma yaratan fintek şirketi Plaid’le veri entegrasyonu konusunda işbirliği yapıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birçok ABD bankasının Plaid’in müşterisi, yatırımcısı, ortağı olmakla şirkete dava açmak arasında gidip geldiği bir dönemde, Plaid bankacılık ve fintek sektörlerinin en tartışmalı ismi. Yakın zamanda şirketin Visa ile gerçekleşmesi beklenen birleşmesi iptal oldu ve bunun ardından şirket pazardaki yeni fırsatlara yöneldi. Birçok büyük ABD bankası gibi, Bank of America da Plaid konusunda sessizliğini korudu.

Ancak son dönemde, bankanın online bankacılık sistemlerinin geliştirilmesi, bankanın veri paylaşımı anlaşması yoluyla Plaid ile çalışacağının sinyallerini verdi. Bu işbirliğinin nasıl yürütüleceği tam olarak açıklanmasa da, bazı ihtimaller bulunuyor.

Kontrolü müşteri alıyor

Son iki yılda bir dizi işbirliği açıklamasının ardından Plaid, geliştirilmiş müşteri deneyimi oluşturmayı hedefleyen veri paylaşımı anlaşmalarıyla birçok büyük bankayla çalışıyor. İdeal bankacılık deneyimi bir müşteriye, verilerinin hangi üçüncü parti şirketle paylaşıldığını ve paylaşılan verilerin ne olduğunu bilme inkanı tanımalı.

Birçok banka, bankacılık deneyimi boyunca müşteriye bu erişimlerin açık veya kapalı olmasını kontrol etme imkanı tanıyarak, bunun çok daha ötesine geçiyor. Wells Fargo’nun kontrol merkezi, bunun en dikkat çeken örneklerinden biri. Şimdi Bank of America da benzer bir dizi kontrolle bu alana giriş yapıyor.

Konu Bank of America’nın ürünleri olduğunda, banka Plaid ile doğrudan bir işbirliği açıklamasında bulunmadı. Aynı zamanda, Akoya da Plaid’in networke katıldığını açıklamazken, Bank of America’dan Akoya’nın yazılım programlama arayüzlerini (API) uyguladığına dair de bir açıklama gelmedi.

Forbes’un haberine göre, bu işbirliğinin Plaid ve banka arasında gerçekleşecek doğrudan bir işbirliğine işaret ediyor.

Dönüşen sektör

Veri paylaşımı alanı dönüşmeye devam ederken, Bank of America ve Wells Fargo gibi bankalardan gelen bu tip sinyaller, sektörün geleceğiyle ilgili sağlıklı bir öngörü sağlıyor. Akoya gibi bankaların yönetimindeki girişimler ABD bankalarının gelecekte müşteri verilerinin erişimini, paylaşımını ve yönetimini standart hale getireceği bir geleceğe işaret ediyor.

Bazı bankalar ve veri toplayıcılar arasındaki açık gerginliğe rağmen, bankalar müşterilerin veri paylaşımını, bankaların da kontrol sahibi olacağı bir şekilde kolaylaştırmak istiyor. Bunun en iyi yöntemiyse, bankalar ve veri toplayıcıları arasında gerçekleştirilecek işbirlikleri. Yeni başlayan Bank of America deneyimi ise bu tür işbirliklerinin ne derece değerli olduğunu gösterecek.

Finans sisteminin Kovid-19’dan çıkarması gereken 4 ders

 

Standard Chartered ofislerini küçültüyor

 

Amatör bankacılara önemli uyarı: Yazılı emirleri uygulayın

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)