BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisStandard Chartered ofislerini küçültüyor----

Standard Chartered ofislerini küçültüyor

Standard Chartered ofislerini küçültüyor
04 Şubat 2021 - 16:59 www.finansgundem.com

Standard Chartered ofis alanlarını küçültüyor. Bankadan yapılan açıklamada, esnek çalışma sisteminin benimseneceği söylendi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Standard Chartered Hong Kong’da yer alan ana ofis binasının birden fazla katını kapatıyor. Tüm dünyada küresel bankalar maliyetleri düşürme çabalarını hızlandırırken, pandemi çalışma modellerini değiştiriyor.

İngiltere merkezli banka sekiz katlı ofis binasını boşaltıyor ve sahibi olduğu Kwun Tong ofisindeki üç kata yerleşmeyi planlıyor. Bloomberg’in haberine göre ofis alanı gelecek aydan itibaren kullanılabilecek.

Bankanın boşalttığı merkez binasının sahibi Hang Lung Properties Ltd. sekiz kat için aylık 774,000 dolar talep ediyor. Ofis alanı ise 5,573 metrekare büyüklüğünde. 

Standart Chartered’dan yapılan açıklamada, bankacılık sektörünün masrafları kontrol altına almak için baskı altında olmaları nedeniyle, yeni ofis alanı için dikkatli bir inceleme yapıldığı söylendi.

Masraf kısma konusundaki baskılar ise, korona virüs pandemisinin ortaya çıkışından önce başlamıştı. Londra merkezli banka, geçtiğimiz yıl tüm dünyadaki 85,000 çalışanının %90’ından fazlasına, esnek çalışma seçenekleri sunma kararı almıştı.

Hong Kong’da yer alan diğer yabancı şirketler de ofis alanlarını küçültüyor ve evden çalışma uygulamasına geçiyor. 

BNP Paribas da Two International Finance Centre’da yer alan ofisinin bir katını geri verme kararı aldı. Geçtiğimiz yıl ise Nomura Holdings ve Macquaire Group da ofis alanlarını küçültme yoluna gitmişti.

Hong Kong’un merkezindeki ofis alanlarında ise, Jones Lang LaSalle’in verilerine göre, 2004 yılından beri görülen en düşük doluluk oranları dikkat çekiyor.

BoE: Negatif faizin vakti geldi

 

ECB’den likidite hatlarına uzatma kararı

 

Evden çalışma zirve yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)