BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBakanların kira yardımı olay oldu----

Bakanların kira yardımı olay oldu

Bakanların kira yardımı olay oldu
17 Şubat 2014 - 07:52 www.finansgundem.com

Almanya’da dört bakanının makam odalarında yatıp kalkmalarına rağmen 221 euro kira yardımı almaları tartışma yarattı

Almanya Eski Cumhurbaşkanı Wulff’un 720 euro’luk hediye uçak bileti nedeniyle koltuğundan olmasının ve evliliğini bitirmesinin ardından, bu kez de bakanların kira yardımı tartışma konusu oldu.

Alman Der Spiegel dergisi; Aile Bakanı Manuela Schwesig, Adalet Bakanı Heiko Maas, Çalışma Bakanı Andrea Nahles ve Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’in bakanlık binalarında kendilerine ait 7.5 metrekarelik odada yer alan çekyatta sabahladığını yazdı. Bakanların 221 euro kira yardımı almalarına rağmen Berlin’de ev kiralamadan hayatlarını burada sürdürmeleri, muhalefetin tepkisini çekti.

‘Ev tutamıyorlar mı?’

Sol Parti, ‘Bakanlar başkentte bir ev tutamayacak kadar yoksul mu? Yoksa kira yardımını da cebe atmak için mi böyle davranıyorlar?’ diyerek bu duruma tepki gösterdi. Konu Alman Meclisi Bundestag’a da taşındı. Bakanlar kendilerini yoğun iş temposu nedeniyle bakanlıkta yatıp kalkarak daha rahat hissettiklerini söyleyerek savundu. Der Spiegel bakanlıklarda makam odalarında duş ve kıyafet dolabı ile bir çekyat bulunduğunu, yemek ihtiyacının ise aynı kattaki bir başka bölümde yer alan mutfaktan karşılandığını yazdı. Muhalefet, ‘Bakanlar kira yardımlarını iade etsin’ dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)