BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAXA mahkemelik oldu----

AXA mahkemelik oldu

AXA mahkemelik oldu
09 Aralık 2020 - 15:29 www.finansgundem.com

Fransız sigorta şirketi AXA’ya, İngiltere’de, sigorta komisyoncusu şirketi Lockton’la birlikte sigorta anlaşmasının tahribatı iddiasıyla 1,5 milyon sterlinlik dava açıldı. AXA tahribatın sorumlunun komisyoncu şirket olduğunu iddia ediyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

AXA, emlak yatırımcısı Aubrey Weis ile devam eden hukuki anlaşmazlıkta sigorta aracı kuruluşu Lockton'ın sorumlu olduğunu belirtti.

İngiltere merkezli Combined Property Contol (CPC) adıyla faaliyet gösteren Weiss ve kısmi sahibi olduğu Elcombe Limited, AXA’ya karşı eylül ayında dava açmıştı.

Söz konusu dava CPC ve Lockton arasında devam eden hukuki anlaşmazlık sonrasında gerçekleşti. Söz konusu davada komisyoncu şirket sigorta sertifikasının, iki anlaşma belgesinin değiştirilmesi ve AXA’dan gelen elektronik postada bazı detaylarda sahtecilik yapılması iddialarıyla suçlanıyordu. Financial Times’ın haberine göre söz konusu davada 1,5 milyon sterlin tazminat istendi.

Haziran 2019’da İngiltere’nin Cheshire bölgesinde CPC’nin Golden Triangle sanayi mülkü yangın felaketine maruz kalmıştı. Gayrimenkul firması poliçe gereği başvuruda bulundu. Poliçede Lockton’ın binaların tamamının geri iade maliyeti için sigorta güvencesi sağladığı belirtiliyor.

Ama mahkeme dosyasında, CDC’nin avukatları AXA’nın Lockton’ın sigorta güvencesine aldığı kapsamı sorguladığını belirtiyor. İddiaya göre bu durum, bir Lockton çalışanının sigorta sertifikasını değiştirmesine yol açtı ve sermayeyi daha düşük bir miktar ödeyen "tazminat" esasına indirgedi.

Avukatlar Lockton'ın değişikliği CDC'den sakladığını iddia ediyor. Gayrimenkul grubu poliçesinin yenilenmesi için ön koşul olarak sigorta gelirlerine tüm anlaşma metnini talep ettiğinde, sigorta komisyoncusu çalışanının AXA’nın karşıladığı 541 bin sterlin artı maliyet teklifini değil 1,25 milyon sterlinlik iade maliyetini göstermek zorunda kaldığını iddia ediyor.

CDC avukatları ayrıca gayrimenkul şirketinin banka havalesi yoluyla sigorta gelirlerini talep ettiklerinde Lockton çalışanlarının AXA’ymış gibi davranarak 1,25 milyon sterlinlik ödemenin doğrulandığına dair bir elektronik posta gönderdiğini belirtiyor.

Mart ayı başlarında CDC 2020-2021 dönemi için yeni bir poliçeye başladı. Şirket eylül başında AXA’dan banka havalesine dair herhangi bir onay belirten elektronik posta almadığını belirtmişti. Insurance Age’in haberine göre, AXA hukuki anlaşmazlığın sorumlusunun sigorta komisyoncusu Lockton’da olduğunu belirtti.

Fransa Maliye Bakanı’ndan sigortacılara prim şantajı

 

AXA Sigorta o pazardan çekiliyor

 

Dev şirketler sigorta alanını işgal ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)