BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatFransa Maliye Bakanı’ndan sigortacılara prim şantajı----

Fransa Maliye Bakanı’ndan sigortacılara prim şantajı

Fransa Maliye Bakanı’ndan sigortacılara prim şantajı
08 Aralık 2020 - 16:05 www.finansgundem.com

Fransa Maliye Bakanı 2021 yılında prim arttırımlarının durdurulmaması halinde sigorta şirketlerine 1,2 milyar euro ek vergi yükü getireceğini açıkladı. AXA CEO’su Bakan’ın açıklamasını ‘şantaj’ olarak nitelendiriyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

2021'e girerken korona virüs krizinden sigorta şirketlerini nasıl etkileyeceği, küresel sigorta sektörünün en büyük merak konusu. Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Fransa'daki sigorta şirketleri için önümüzdeki yılın nasıl devam edeceğine ışık tutan bir açıklamada bulundu ve Kovid-19 salgınından en çok etkilenen sektörlerdeki şirketlerin primlerinin artırılmasından kaçınılacağını taahhüt ettiğini bildirdi.

Reuters'in haberine göre, söz konusu açıklama Le Maire’in sigorta şirketlerine gelecek yıl primleri dondurmayı kabul etmedikleri takdirde 1,2 milyar euro vergiyle karşı karşıya kalacakları baskısında bulunmasının ardından geldi.

Fransa Senatosu geçen hafta 2021 bütçesine sigorta sektörünün vergi yükünü arttıracak değişikliği ekledi. Değişikliğin kabul edilmesi için parlamentonun alt meclislerinde onaylanması gerekiyor. Bu süre içerisinde Le Maire iktidar partisinin çoğunlukta olduğu alt kademe parlamentoya yönelik yaptığı açıklamada eğer pazartesiye kadar sigorta şirketleri sigorta primlerini dondurma kararı almazsa söz konusu değişikliği kabul edeceklerini söyledi.

AXA Fransa’nın CEO’su Jacques de Peretti Fransa Senatosu’nun vergi değişikliği taslağına ilişkin Le Parisien gazetesine yaptığı açıklamada “Bu tür bir şantajla karşı karşıya kalmamız bir skandal” ifadesinde bulundu.

Söz konusu açıklama AXA’nın bu ayın başında pandemi nedeniyle iptal olan etkinlikler gibi birçok sebeple oluşacak müşteri ödemelerinin 2020 bilançolarını etkileyeceği uyarısında bulunmasının ardından geldi.

Haberde Le Maire'in, Kovid-19'un etkisiyle boğuşan işletmelerin mücadelelerini hafifletmek için yeterli çaba göstermediğini düşündüğü gerekçesiyle sigorta sektörüyle bu yıl defalarca karşıt düştüğü kaydedildi. Le Maire, bazı sigorta şirketlerinin sigorta primlerine zam yapmak istediği yönündeki endişelerini de dile getirdi ve primleri dondurmanın hem otelcilik hem de eğlence sektörlerindeki işletmelere yardımcı olacağını söyledi.

Sigorta sektörü yöneticileriyle yaptığı toplantı sonrasında konuşan Bakan, "Bu yapıcı, yararlı ve verimli anlaşmanın ihtilaf durumuna son vermesini ve sektöre dayanışma getirmesini umuyoruz" dedi.

AXA Sigorta o pazardan çekiliyor

 

Euro, Lagarde'ı bekliyor

 

Dev şirketler sigorta alanını işgal ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)