BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatDev şirketler sigorta alanını işgal ediyor----

Dev şirketler sigorta alanını işgal ediyor

Dev şirketler sigorta alanını işgal ediyor
03 Aralık 2020 - 18:18 www.finansgundem.com

Sigorta endüstrisinde köklü bir değişim gerçekleşiyor. Teknoloji devlerinin ardından otomobil devi General Motors da sigorta hizmeti vereceğini açıkladı. Bu durum sigorta şirketlerini hızlı bir dönüşüme zorluyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bugünlerde sigorta şirketlerinin alanını işgal edenler sadece büyük teknoloji devleri değil. Insurance Bussiness’in haberine göre kasım ayı ortasında General Motors (GM) kendi sigorta birimi olan OnStar Insurance’ı oluşturduğunu duyurdu. GM’nin alt birimi olan sigorta şirketi firmanın teknolojisi ile çalışıyor otomobil hizmetleri şirketi OnStar’la birlikte çalışıyor.

Aynı zamanda GM yeni bir sigorta acentesi OnStar Insurance Services’i oluşturduğunu da duyurdu. Bu şirket OnStar Insurance’ın özel acentesi olarak faaliyet gösterecek.

Söz konusu ortaklık halihazırda pazarda var olan bazı kullanım tabanlı otomatik sigorta düzenlemelerinin bir benzeri olarak faaliyet gösterecek. OnStar Insurance’a kaydolan müşteriler, sürüş alışkanlıklarının tüm GM araçlarına yüklenen OnStar ekipmanı tarafından izlenmesini kabul edecek. Buna karşılık, OnStar Insurance güvenli sürüş davranışlarını düşük sigorta primleriyle ödüllendirecek.

GM'nin bu hamlesi, 2016'da Avustralya ve Hong Kong'da bir sigorta programı başlatıp 2017'de Kuzey Amerika'ya getiren Tesla'nın Ağustos 2019'da Tesla Insurance adıyla ringine adım atması hamlesinin izinden gidiyor. Üstelik Tesla CEO’su Elon Musk yakın zamanda yaptığı çeyrek bilanço açıklamasında Tesla’nın otomobil sigortası alanında Amerika’nın en büyüğü olabileceğini belirtmişti.

Musk konuyla ilgili, “Sigortanın fazlasıyla önemli olduğu şüphesiz. Yani sigorta otomobil işletmesinin değerinin yaklaşık %30’u %40’ı kadar olabilir” ifadelerine yer verdi.

Amazon da benzeri bir şekilde sigorta atılımında bulundu. 2018 yılında JPMorgan, Amazon ve Warren Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway, ortaklaşa olarak Boston merkezli sağlık sigortası şirketi Haven’ı kurarak çalışanlarının sağlık ihtiyaçlarını geliştirmeyi ve sağlık giderlerini azaltmayı amaçladı.

Otomobil sigortaları alanında ise Amazon, Hindistan sigorta piyasasında 2020’de Acko General Insurance’la ortaklık yaparak ülkedeki iki ve dört tekerlekli araçlar için sigorta hizmetleri sunmaya başladı.

Bu yıl, Google da sigorta içine bazı adımlar attı. Yaz aylarında, Alphabet’e ait sağlık şirketi Verily Life Sciences Swiss Re’nin ticari sigorta birimi tarafından desteklenen Coefficient Insurance Company adlı yeni bir yan kuruluş başlattı. Araç sigortası söz konusu olduğunda, teknoloji devi zaten iyi bir tecrübeye sahip. İngiltere'de birkaç yıldır otomotiv sigortası şirketlerini karşılaştıran bir internet sitesi hizmeti sunan Google, ABD eyaletlerinin çoğunda sigorta satmak için lisanslı.

İsveçli mobilya devi IKEA dahi sigorta alanına dahil oldu. IKEA Malezya’da Etiqa General Insurance’ın ev eşyası sigorta tekliflerinin satışını yapıyor. Poliçeler, ev eşyalarında yenileme veya yanlış kullanım sonucu oluşacak hasarların maliyetlerini karşılamayı hedefliyor.

Tüm bu gelişmeler sonucu, özellikle de şirketlerin emrindeki birçok araç, deneyim ve tonlarca veriyle sigorta sektörüne girmesi, sigorta endüstrisinde tehlike çanlarının çaldığını işaret ediyor.

Sigorta alanındaki gelişmeler endüstrinin hayatta kalmak için tüm yönleriyle hızlı bir şekilde gelişmesi gerektiğini ve aşırı biçimde müşteri odaklı hale gelmeleri gerektiğini gösteriyor. Eğer GM, Amazon ve Tesla sigorta endüstrisi için motive edici olursa bu durum acenteler ve sigorta şirketleri için gelişmeyi teşvik edebilir. Bu sayede sektör beklenenden daha olumlu bir sona ulaşabilir.

Aviva borçlarını azaltmak için varlık satıyor

 

AXA Sigorta o pazardan çekiliyor

 

Dev bankalarda yeniden ofise dönüş yarışı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)