BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAviva borçlarını azaltmak için varlık satıyor----

Aviva borçlarını azaltmak için varlık satıyor

Aviva borçlarını azaltmak için varlık satıyor
03 Aralık 2020 - 15:55 www.finansgundem.com

Bir süre önce İtalya’daki biriminin tüm hisselerinin satışa çıkardığını duyuran Aviva, Singapur’daki biriminin çoğunluk hisse satışını tamamladığını açıkladı. Firma, hissedarları yararına portföyünü dönüştürmeyi hedefliyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fransız sigorta şirketi Aviva Singapur’daki çoğunluk hissesinin Singapore Life liderliğindeki konsorsiyuma satışını tamamladığını duyurdu. 1 Aralık tarihinde yapılan şirket açıklamasına göre Aviva’nın Singapur’daki işletmesi ismini de Aviva Singlife olarak değiştirdi.

Aviva anlaşmadan toplamda 2,7 milyar Singapur Doları elde etti. Söz konusu miktarın 1,1 milyar sterlinlik (2 milyar Singapur Doları) kısmı nakit ve menkul kıymetler aracılığıyla yapıldı. 250 milyon Singapur Doları finansman notu olarak karşılanan anlaşmada %26 oranında Aviva Singlife hisse senedi el değiştirdi.

Sigorta şirketinin üçüncü çeyrek bilanço duyurusunda da belirtildiği gibi nakit gelirler Aviva’nın borç azaltma hedefini desteklemek için kullanılacak.

Aviva’nın bu yıl tamamladığı üçüncü satış işlemini gösteren söz konusu anlaşma, sigorta şirketinin İtalya’daki hayat sigortası birimi ortak girişimi Aviva Vita’nın tüm hisselerinden çıktığı duyurusunu takip etti. Aviva, portföyünü hissedarlarının yararına dönüştürmek için hızlı bir şekilde kararlı adımlar atmaya devam ediyor.

Aviva Singapore’un satışı 11 Eylül 2020’de ilan edilmişti.

Aviva İtalya birimindeki hisselerini satıyor

 

AXA Sigorta o pazardan çekiliyor

 

Swiss Re CEO’su: Pandeminin maliyetini hafife aldık

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)