BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAmerikan enerji devinin zirvesinde cinsel saldırı şoku----

Amerikan enerji devinin zirvesinde cinsel saldırı şoku

Amerikan enerji devinin zirvesinde cinsel saldırı şoku
10 Ekim 2023 - 11:03 www.finansgundem.com

Amerikan enerji şirketi ExxonMobil’in en kritik operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklandı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerika’nın en büyük enerji şirketlerinden biri olan ExxonMobil'in, kaya gazı ve petrol işletmesinin başındaki isim David Scott, cinsel saldırı iddialarıyla tutuklandı.

Financial Times’ın haberine göre, ExxonMobil’in kıdemli başkan yardımcısı olan Scott, Teksas eyaleti Montgomery Bölge Şerif Ofisi kayıtlarına göre ikinci derece ağır saldırı suçlamasıyla tutuklandı ve 30 bin dolar kefaret karşılığında serbest bırakıldı.

49 yaşındaki başkan yardımcısı 26 yıldan fazla bir süredir çalışıyordu Exxon’un birçok kademesinde çalıştı. Scott enerji devinin İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri ve Angola’daki uluslararası işletmelerinde başkanlık pozisyonunda yer aldı. Kıdemli yönetici kariyerinin daha önceki dönemlerinde ise Exxon’un Avustralya’daki operasyonlarında çalışıyordu. Scott tutuklanmasıyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Exxon’dan yapılan açıklamada şirketin iddiaların farkında olduğu ve kişisel bir mesele hakkında kamuoyuna yorum yapılmayacağı bildirildi. Ancak enerji devinin açıklamasında soruşturma süreci ilerlerken “bu kişinin mesleki sorumluluklarına devam etmeyeceği” de eklendi.

Exxon açıklamasında, “Tüm ExxonMobil çalışanları, yetkilileri ve yöneticileri, şirketin işletmelerini desteklemek için en yüksek dürüstlük standartlarına ve davranış kurallarına uymaktan sorumludur” ifadelerine yer verildi.

Scott’ın pozisyonu Exxon’un Teksas ve New Mexico’ya kadar uzanan ve şirketin büyüme planlarının önemli bir ayağını oluşturan ABD’nin en verimli petrol sahası Permiyen Havzası’nın operasyon gözetimini de içeriyor.

Kıdemli başkan yardımcısının tutuklanması Exxon için oldukça kritik bir dönemde gerçekleşti. Şirket 1999’da Mobil ile birleşmesinden bu yana en büyük potansiyel satın alımı konusunda görüşmelerde bulunuyor. Kaya gazı üreticisi Pioneer Natural Resources ile yapılması planlanan anlaşma 55 milyar dolardan daha fazla değere sahip.

Permiyen Havzası’ndaki en büyük şirket olan Pioneer’in devralınması Exxon’un toplam petrol üretiminin yaklaşık %15’ini oluşturan havzada tartışmasız lider konuma getirecek.

Polis kayıtları Scott’un Exxon’un merkez binasının yakınındaki bir otelde tutuklandığını gösterdi. Otel yöneticisi ise yorum taleplerine cevap vermedi.

Amerikalılar Avrupa futbolunda köşe kapmaya çalışıyor

 

EY’nin finans başkanı istifa etti

 

Chevron, İsrail'de üretimi durdurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)