BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAltın madenleri yargıya takıldı!----

Altın madenleri yargıya takıldı!

Altın madenleri yargıya takıldı!
13 Aralık 2013 - 07:12 www.finansgundem.com

Çanakkale Kazdağları bölgesinde çalışan maden şirketleri yargıya takıldı. Mahkeme, ÇED raporu için yürütmeyi durdurdu

Çevrecilerin Kazdağları bölgesinde yapılan altın arama çalışmalarına karşı yıllardır sürdürdüğü direnişe rağmen sondaj çalışmalarını tamamlayarak işletmeye geçmeye hazırlanan şirketlere yargı ‘dur’ dedi.

Taraf'ta yer alan habere göre, Çanakkale Çevre Platformu öncülüğünde 2012 ile bu yıl başında ÇED raporunun yeterli teftiş ve inceleme yapılmadan verildiği ve aynı zamanda çalışmaların bir bütünlük içinde incelenmesi gerektiği belirtilerek 4 maden şirketine ait 6 ayrı işletme için Çanakkale İdare Mahkemesi’nde dava açıldı.

ALEYHTE OY KULLANILDI

Mahkeme, ÇED raporlarına ilişkin bilirkişinin verdiği olumlu raporları yerinde bulmayarak, davacıların öne sürdüğü itirazları haklı gördü. Mahkeme Başkanı Orhan Çıldıroğlu’nun aleyhte oyuna rağmen, diğer 2 üye yürütmeyi durdurma yönünde oy kullandı.

Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Ziraat Yüksek Mühendisi Hicri Nalbant, Çanakkale İdare Mahkemesi’nin 20 Kasım’da aldığı yürütmeyi durdurma kararının kendilerine yeni tebliğ edildiğini belirterek, “Bu şirketler bugüne kadar işletmeye geçebilmek için Gayrı Sıhhi Müessese Ruhsatı alamamışlardı. Bu karardan sonra da işletme ruhsatları almaları çok zor. Hava, su, ağaçlar ve kuşlar adına çok olumlu bir karar diye yorumluyoruz” dedi.

Yürütmenin durdurulması kararı verilen 6 işletme, Lapseki İlçesi Kocabaşlar ve Bayramiç İlçesi Kuşçayırı Köyü, Çan ilçesi Söğütalan Köyü Ağı Dağı ve Çan ilçesi Kızılelma Köyü ile Çamyurt, merkez Kirazlı ile Bayramiç Muratlar Köyü’nde çalışmaları devam eden işletmeler.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)