Ana SayfaPara PiyasaHoldinglerin 2019 strateji ve planları---

Holdinglerin 2019 strateji ve planları

6 / 15
Holdinglerin 2019 strateji ve planları
27 Kasım 2018 - 10:00 www.finansgundem.com

YENİ İHALELER KOVALIYOR

Zorlu dönemde büyümede ciddi bir rakama imza atan Tekfen Holding ise yurtdışı projelerin etkisini net yaşayan gruplardan biri olarak ön plana çıkıyor. Yüzde 45'in üzerinde bir halka açıklık oranına sahip olan ve 2017'yi 7,5 milyar TL'lik ciroyla kapatan Tekfen Holding'in bu yılı yurtdışı ve tarım sektöründe yeni girişimlerin katkısıyla yüzde 70 büyümeyle kapatması bekleniyor.

Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin, "Ciroda yıl sonu beklentimiz yüzde 70 büyümeyle 12,9 milyar TL. Son iki yılda satış gelirlerinde iyi bir ivme yakaladık" diyor. Gigin, bunda taahhüt grubu ve Toros Tarım'ın etkisine değiniyor ve şunları söylüyor: "Tekfen İnşaat'ın portföyüne kattığı büyük çaplı altyapı ve petrokimya projeleri ve tarımsal sanayi grubumuzda Toros Tarım'ın halihazırda lider konumda olduğu Türkiye pazarına ilaveten ihracattaki önemli atılımıyla sağladığı döviz bazlı gelirleri bizi olumlu etkiledi."

Tekfen'in 2019 yılında cirosunun 14-15 milyar TL bandında seyredeceğini aktaran Murat Gigin, daha fazla artışın ise uluslararası müteahhitlik alanındaki ihale tekliflerinin olumlu sonuçlanması halinde olacağını sözlerine ekliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster