Ana SayfaPara PiyasaHoldinglerin 2019 strateji ve planları---

Holdinglerin 2019 strateji ve planları

9 / 15
Holdinglerin 2019 strateji ve planları
27 Kasım 2018 - 10:00 www.finansgundem.com

"GAZ KESMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ"

Ali Ülker/Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

KUR ARTIŞINI FIRSATA ÇEVİRDİK
Kurun aşırı değerlenmesini ihracat fırsatına dönüştürdük. Geçen yıl Türkiye'yi ihracat üssü olarak belirledik. Hedef pazarlara ihracatı artırdık. İngiliz markalarına sahip olmak da birçok pazara girişimizi kolaylaştırdı. 2018 yılı, hangi pazarlarda kalıcı olarak yer alacağımızın ve yatırım yapmaya devam edeceğimizin kararlarının verildiği bir yıl oldu. 2018'i toplamda yüzde 22'lerde bir büyüme ve 50 milyar lira ciroyla kapatacağız. 

BELİRSİZLİK ZORLUYOR
Belirsizlik nedeniyle bütçeler bizi zorluyor. Hedeflerimizi güncel tutmak istiyoruz. Fakat grup olarak 2019'da gaz kesmeyi düşünmüyoruz. Daha odaklı ve kârlı büyümeyi hedefliyoruz. Enflasyon karşısında şirketlerimiz kârlı olmazsa ‘sermayeden yiyorlar. Öte yandan 2019 yılında ajandamızda iki önemli konu var. Bunlardan biri sürdürülebilirlik, diğeri de dijital dönüşüm.  

VARLIK SATIŞLARI OLACAK
Gözde Girişim Yatırım Ortaklığı Fonu altındaki şirketlerimizde olgunlaşan şirketlerimiz var. Kümaş ile ilgili bazı işlemler başladı. Sırada başka varlık satışlarımız da var. Gözde'nin iştiraklerinden biri Şok Marketler. Burada Şok kendi özel markalarıyla çok ciddi bir büyüme yakaladı. Geçen yıl bin 200 yeni şube ilave edilirken, bu yıl için de bin rakamını hedeflemiştik ve bunu tutturacağız. Yavaşlama kararı almış olmamıza rağmen, piyasadaki talep doğrultusunda, Şok Marketler'de yavaşlayamadık, aynı büyüme ve istihdam devam ediyor. Bu yıl yeni açılan şubelerle 5 bin kişilik istihdam yaratıldı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster