Ana SayfaPara PiyasaHoldinglerin 2019 strateji ve planları---

Holdinglerin 2019 strateji ve planları

13 / 15
Holdinglerin 2019 strateji ve planları
27 Kasım 2018 - 10:00 www.finansgundem.com

'BİLDİĞİMİZ İŞLERE YATIRIM YAPACAĞIZ"

Atalay Gümrah/EczacıbaşıTopluluğu CEO’su

YURTDIŞI ÖN PLANA ÇIKTI
2018 yılında belirsizlikleri iyi yönetmek önceliğimiz oldu. Bu yıl kurların arttığı dönemde ihracat ve yurtdışında yarattığımız gelirler ön plana çıktı. Topluluk ciromuzun yüzde 55'i yurtdışı gelirden elde edildi. Yapı ürünlerinde iç pazarda inşaat sektöründe iştah düşmüş olsa da yurtdışında Euro bazlı yüzde 10 gibi bir büyüme elde ettik. İçeride riskleri yönettiğimiz, yurtdışında ise yerleşik olduğumuz pazarlara odaklandık. Şu an üretim ve satış kanallarımızla beş stratejik ülkedeyiz. Yeni ülkelere ve maceralara girmek yerine odağımızı mevcutta olduğumuz ülkelere kaydırdık. Yurtdışı işlerin ağırlığı bu dönemi iyi geçirmemizi sağladı. Bu süreçte portföyümüzü de dengeledik ve gelecek vaatlerine bakıp kaynaklarımızı buna göre ayırdık. Yönetişime çok önem verdik. Merkezin şirketlerden beklentisi ile şirketlerin merkezden beklentisini karşılıklı olarak iyi yönettik. 

DİJİTALLEŞMEYE ÖNEM VERECEĞİZ
Bu dönem iş yapış şekillerini değiştirme yılı. Dolayısıyla 2019 dijitalleşmeye ayrıca önem vereceğimiz bir yıl olacak. Sanayi, sağlık ve tüketim ürünleri gibi konularda dijital dönüşümde gidilecek çok yol var. Bu konuda önemli bir yol haritası çıktı ve gelecek dönemde bu yol haritasını nasıl uygulayacağımıza bakacağız. Sağlıklı yaşam, gelecek dönem yatırım alanlarımız içinde yer alıyor. Yaşlanan nüfusa yönelik ne gibi fırsatlar önümüze çıkar diye bakıyoruz. Bildiğimiz işlere yatırım yapacağımız bir dönem geçireceğiz. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster