Ana SayfaPara PiyasaHoldinglerin 2019 strateji ve planları---

Holdinglerin 2019 strateji ve planları

12 / 15
Holdinglerin 2019 strateji ve planları
27 Kasım 2018 - 10:00 www.finansgundem.com

"2019'DA BÜYÜME ÇOK DÜŞÜK OLACAK"

Hurşit Zorlu/Anadolu Grubu CEO’su

NAKİT YÖNETİMİ ÖNE ÇIKIYOR
2018, dokuz ayrı sektörde, 19 ülkede, 80 bin çalışanıyla faaliyet gösteren grubumuzda ailenin işlerini birleştirdiğimiz bir yıl oldu, ihracat ve yurtdışı ağırlıklı bir yıl oldu. 2019 yılı nakit yönetimi ve işletme sermayesi açısından önemli bir yıl olacak. 2019'da büyüme ya hiç olmayacak ya da çok düşük olacak. En önemli şey ise belirsizlik ortamının oluşması. Belirsizlik ortamında cebinde parası olan harcamak istemiyor, iş adamı da yatırım yapmak istemiyor. O açıdan ortam yatırım kararlarında temel bir unsur. Yılın ilk dokuz ayını değerlendirdiğimiz zaman, yüzde 30'ların üzerinde büyümemiz var. Fakat net kar hedefinin uzağında kaldık. Coca Cola, Migros gibi yatırımlarımızla biz hızlı tüketim ağırlıklı bir holdingiz. Otomotiv ve enerjideki yatırımlarımız gelirimizin yüzde 15'i kadar. Bu dönemde farklı ülkelerde iş yapmanın faydasını gördük. Hatta yurtdışı iştiraklerimiz Türkiye'den daha fazla büyüdü. 

HIZLI AKSİYON DÖNEMİ
Önümüzdeki dönem için öngörü yapmak zor. Hızlı aksiyon alınması gereken bir dönemdeyiz. Bütçelerimizi yaparken 2019'da büyümenin çok düşük veya hiç olmayacağını, enflasyonda belirli bir düşme olacağını varsayıyoruz. Bu doğrultuda senaryo analizleriyle grup şirketlerimizi yönetmeye çalışıyoruz. Şirketlerin esnek olması ve hızlı hareket edebilmesi gerekiyor. Değişime hızlı adapte olmak önemli. Anadolu Isuzuda ihracat hacmimiz artıyor. Türkiye'nin içinde bulunduğu ortamda ticari araç satışlarında belirli bir durgunluk var ama bunu ihracatla kompanse ediyoruz. İtalyan Landini ile ortaklık kurduk ve traktör üretimine başladık. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster