Ana SayfaBankacılıkÖmür Tan: Ekonomi ile bankacılık etle tırnak gibi---

Ömür Tan: Ekonomi ile bankacılık etle tırnak gibi

9 / 15
Ömür Tan: Ekonomi ile bankacılık etle tırnak gibi
23 Ocak 2017 - 08:15 www.finansgundem.com

QNB BİZİM İÇİN HER ANLAMDA BÜYÜK BİR AVANTAJ

-“Bu anlamda rekabette bir adım öndeyiz” diyebilir misiniz? Ya da bunun sonuçlarını almaya başladınız mı? 

Ömür Tan: Henüz başlamadık ama, 2017 yılının sonunda bu işin ilk avantajlarını mutlaka göreceğimizi düşünüyorum. Çünkü, hemen bugünden o ülkelerle iş yapan müşterilerimiz kapımızı çalıyorlar, “Biz buradaki işlemin ticaretini sizin üzerinizden geçirmek istiyoruz” diyorlar. Burada bir avantaj yakalıyoruz açıkçası. Ben ticarette sürdürülebilirliğe çok inanırım, tek seferlik bir avantaj yok. Dolayısıyla müşterilerimize orada ciddi bir fayda sağlıyoruz, onlar da bundan istifade ediyor, biz de ediyoruz. 

Yurtdışı tarafında ‘gerçek ihtiyaca yönelik ürün’ politikamız var. Biraz daha iş özelinde, büyük kurumsal firmalarda tabiri caizse biraz daha ‘terzi işi’ çözümler sunuyoruz. KOBİ’lerde ve ticari müşterilerde rafa çeşitli ürünler koyarak onların işlerini de kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Hem teknoloji tarafında, hem Eximbank ürünlerini iyi kullanıyoruz; buradaki sigorta poliçelerini, onların yurtdışında aldığı tahsilat risklerini azaltacak ürünlerle birçok şey ortaya koyuyoruz. 

Kârlılıklar öyle ya da böyle daralıyor. Eğer kârlılıkta bir gücünüz yoksa, yani gelirleri artıramıyorsanız giderleri kısmanız lazım. Ya birini artıracaksınız, ya birini kısacaksınız. Giderleri kısma anlamında da onların operasyonlarını da kolaylaştıracak işler yapıyoruz. Mesela dış ticaret internet bankacılığımız var. Kullanıcı açısından kolay kullanılabilen bir menüye sahip… Müşteri bütün yurtdışı transferlerini, dış ticaret işlemlerini bu menüden kendisi yapabiliyor. Örneğin SMS ile gümrük vergisi ödettirebiliyoruz. Birçok teknolojiyi kullanarak müşterilere efektiflik sağlayacak işler yapıyoruz. Onların bu gibi işlerden zaman tasarrufu sağlayarak asıl işlerine odaklanmalarını sağlıyoruz. Kısaca, hem zaman hem de gider tasarrufu sunuyoruz. 

QNB’ye dönersek, QNB bizim için her anlamda büyük bir avantaj. Tüzel bankacılık tarafındaki bilgileri ve ‘know how’ları, kredi reytingleri bizim açımızdan önemli. Buradaki büyüme hevesleri ve Türkiye’ye inanmaları çok çok önemli. 

-QNB’nin aldığı kredi reyting notu sizi etkiliyor mu? 

Ömür Tan: Tabi ki etkiliyor, çünkü bankanın sermayedarının kredi reyting notu bankanın borçlanma maliyetlerini etkiliyor. Bu bizim açımızdan çok önemli. Önümüzdeki dönemde de iyi bir yere doğru gideceğiz. 

-Bunun yansımasını gördünüz mü? 

Ömür Tan: Yansımasını hemen gördük. Daha QNB’nin bizi aldığı bilgisiyle beraber Finansbank’ın ikinci piyasada işlem gören eurobond faizleri anında çok ciddi bir anlamda düşüş trendine girdi. Dolayısıyla bizim borçlanma maliyetlerimizi ciddi anlamda etkiledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster