Ana SayfaBankacılıkÖmür Tan: Ekonomi ile bankacılık etle tırnak gibi---

Ömür Tan: Ekonomi ile bankacılık etle tırnak gibi

14 / 15
Ömür Tan: Ekonomi ile bankacılık etle tırnak gibi
23 Ocak 2017 - 08:15 www.finansgundem.com

QNB’NİN YÜZDE 50’Sİ HALKA AÇIK

QNB Hakkında: 

Finansbank, 2016 yılının Haziran ayında Orta Doğu ve Afrika bölgesinin lider finansal kuruluşu olan Katar'ın en büyük bankası Qatar National Bank S.A.Q (QNB Group) tarafından satın alındı. Qatar National Bank S.A.Q. (QNB Group) 1964 yılında Katar’da; Katar sermayesinin sahip olduğu ilk ticari banka olarak kurulmuştur. QNB’nin yüzde 50’si Katar Yatırım Bürosu’na ait, yüzde 50’si ise halka açıktır. Bu satın alma işlemi, QNB Group’un uluslararası genişleme stratejisinde önemli bir kilometre taşı niteliğinde. Türkiye pazarına, ülkenin lider bankalarından birini bünyesine katarak giren ve böylece uluslararası pazardaki varlığını güçlendiren QNB Group’un bu hamlesi, QNB Group’un aynı zamanda Türkiye bankacılık sektörünün ve ekonomisinin uzun vadede potansiyeline duyduğu güvenin de bir yansıması. 

QNB Group, Finansbank’ın bünyesine katılmasıyla, üç kıtada 30 ülkede geniş kapsamlı ürün ve hizmet yelpazesiyle 1.200 'ü aşkın şubede toplam 27.300 'den fazla çalışanı ve 4 bin 300'ün üzerinde ATM’si ile faaliyet göstermektedir. Moody’s(Aa3), Standard&Poors(A+), Fitch(AA-) ve Capital Intelligence (AA-) gibi uluslararası prestijli derecelendirme kuruluşlarının notlarıyla, en yüksek reytinge sahip bölgesel bankalar arasında QNB Group yerini korumaktadır. 

Brand Finance Magazine, QNB’yi, istikrarlı ve güçlü finansal performansı ve genişleyen uluslararası varlığıyla şu anda Orta Doğu ve Afrika’nın en değerli bankacılık markası olarak görmektedir. Ticaret, finans ve ekonomi haberlerinin önde gelen kuruluşlarından Bloomberg Markets QNB’yi 2013’ten bu yana "Dünyanın En Güçlü Bankaları" arasında göstermektedir. Global Finance Magazine, 2013 yılında QNB’yi “Dünyanın En Güvenli 50 Bankasından Biri” ilan etmiş, Euromoney Magazine arda arda iki yıl boyunca, 2014 ve 2015’te QNB’yi “Orta Doğu’nun En İyi Bankası” seçmiştir. QNB Group, toplumu ve bireyleri aktif olarak desteklemekte ve bu doğrultuda eğitim ve spor başta olmak üzere birçok alanda sosyal sorumluluk faaliyetlerini sürdürmektedir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster