Ana SayfaBankacılıkÖmür Tan: Ekonomi ile bankacılık etle tırnak gibi---

Ömür Tan: Ekonomi ile bankacılık etle tırnak gibi

3 / 15
Ömür Tan: Ekonomi ile bankacılık etle tırnak gibi
23 Ocak 2017 - 08:15 www.finansgundem.com

5 YIL İÇİNDE PAZAR PAYIMIZI İKİYE KATLAYACAĞIZ

Kurumsal ticari bankacılık derken KOBİ’leri de kapsıyor mu? 

Ömür Tan: 40 milyon TL cironun üzerinde olan tüm firmaları kapsıyor. Bizde KOBİ ayrı, bu anlamdaki segmentasyonumuz BDDK tanımı ile aynı. BDDK, 40 milyon TL altında cirosu olan firmalara KOBİ diyor. Biz de üzerindekilere ticari diyoruz, onun üzerine de kurumsal diyoruz. 

QNB'nin kurumsal bankacılık alanında çok ciddi uzmanlığı var, hatta bilançosunun çok büyük bir kısmı kurumsal bankacılık ve proje finansmanı kredilerinden oluşuyor. Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda bizim için de bu çok büyük ve önemli bir fırsat. Türkiye'de kurumsal bankacılık ve ticari bankacılık alanında sektörün misliyle büyüyüp, pazar payımızı çok ciddi şekilde arttırma hedefimiz var önümüzdeki 5 yılda. 

-Ne kadar artırmayı hedefliyorsunuz? 

Ömür Tan: Kurumsal bankacılık ve ticari bankacılıkta yaklaşık 5 yıl içerisinde pazar payımızı ikiye katlayacağımızı söyleyebilirim. Daha net ifade etmek gerekirse kurumsal bankacılık ve ticari bankacılık pazarda ortalama hangi oranda büyüyecekse, biz her sene iki katı büyüyeceğiz. Yani önümüzdeki 5 sene ortalama sektörün iki katı büyümeyi hedefliyoruz. 

-Bunu nasıl gerçekleştireceksiniz? 

Ömür Tan: QNB'den aldığımız güç, fonlama maliyetlerimizdeki avantaj, işteki 'know how'ımız, bugüne kadar geliştirdiğimiz derin müşteri ilişkileri, tabi ki yeni müşteri kazanımları da olacak. Finansbank kurumsal bankacılık ile kurulan bir banka, bizim DNA'mızda kurumsal bankacılık var. Yıllar itibariyle bankanın bilançosu biraz daha perakendeye doğru gitti ama aslında 2012-2013'ten sonra biz tekrar tüzel bankacılık tarafında ciddi bir büyüme trendine girmiştik. Şimdi QNB’le beraber daha da yukarıya gideceğiz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster