Ana SayfaRöportajlarOdeabank'lı Serkan Özcan'dan müthiş analizler ---

Odeabank'lı Serkan Özcan'dan müthiş analizler

8 / 8
Odeabank'lı Serkan Özcan'dan müthiş analizler
28 Nisan 2014 - 11:09 www.finansgundem.com

SEPETE NELER KONMALI? İŞTE YATIRIMCILARA ÖNERİLER....

-Borsa, döviz ve altınla ilgili beklentiniz nelerdir?

Serkan Özcan: Son dönemdeki iyileşmelerin bir kâr düzeltmesi yakın zamanda söz konusu olabilir, özellikle yurt dışı ve jeopolitik gelişmelere bağlı olarak. Bununla birlikte orta vadede Türk borsasının primli kalmaya devam edeceğini altın fiyatlarının ise uzun vadede ciddi getiri imkanı sunsa da rekor seviyelerin görünür gelecek için geride kaldığı kanaatindeyim.

-Borsa Gündem ve Finans Gündem okurları için bir yatırım sepeti önerir misiniz?

Serkan Özcan: Yatırımcıların risk iştahına bağlı olarak değişen bir sepet önermek gerekir, bu konuda şubelerimize başvurdukları takdirde yatırımcıya özel yatırım sepetlerinden faydalanabilirler. Bununla birlikte çift haneli mevduat getirileri ve daha uzun vadeli yatırımlar için seçici davranmak koşuluyla hisse senedini cazip yatırım olarak önerebilirim.

Son dönemde gelişmekte olan piyasalara dair risk iştahındaki artışında, özellikle ABD    ekonomisinden gelebilecek iyimser verilerle, Mayıs ayına özel mevsimsel hareketlerin de etkisiyle bir düzeltme gözlenmesi muhtemel. Yılın son çeyreğinde ise ABD Merkez Bankası’nın faiz artışı öncesi piyasalarda oluşabilecek volatilitenin piyasa fiyatlamalarında daha fazla ağırlık kazabileceğini düşünüyorum. Bu yüzden kısa vadede gerek yurtiçi gerekse yurtdışındaki risklerin gelişimine bağlı olarak yatırımcıların likit yatırım araçlarında kalmasını, uzun vadeli oluşturulacak bir portföyde ise bankalar ve ihracatçı şirketlerden oluşan bir hisse portföyüne daha fazla ağırlık vermesini tavsiye ediyorum. Bu çerçevede kısa vade için bir yatırım sepeti oluşturmak gerekirse, %60 oranında mevduat ve/veya getiri eğrisinde yüksek faizli kalan kısa vadeli bonolar, %20 döviz ve altın, %20 oranında da ihracatçı şirketlerin hisseleri seçilebilir. Uzun vadeli yatırım tercihi için ise %40 likit araçlar, %60 hisse olarak değiştirilebilir. Bankaların son dönemdeki yükselişinden sonra değerlemeler nedeniyle bir düzeltme yaşaması muhtemelse de, uzun vadede sürdürülebilir karlılık potansiyelleri sürüyor. Emtia piyasasını da değerlendirmek isteyen yatırımcılar, altının yanı sıra bu yıl tarıma dayalı yatırım fonlarını, uzun vadede ise gelişmiş ekonomilerin performansı ve Çin ekonomisine bağlı olarak temel emtialara dayalı yatırım fonlarını da düşünebilirler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster