Ana SayfaBankacılıkKonut kredisi seçenekleri artıyor---

Konut kredisi seçenekleri artıyor

13 / 13
Konut kredisi seçenekleri artıyor
04 Kasım 2019 - 15:52 www.finansgundem.com

“BİRİNCİ EL KONUT ALIMI TEŞVİK EDİLMELİ”

Z.Altan Elmas-Konutder Yönetim Kurulu Başkanı

Bir süredir ertelenen konut talebi konut kredisi faiz indirimi sonrası canlandı ve vatandaşlarımız yeniden konuta atımına yöneldi.

Hem ülke ekonomisi hem de gayrimenkul sektörü için moral verici bu gelişme neticesinde, yılın ilkyarısında yaşadığımız düşüşü ikinci yarıda telafi edeceğimizi umut ediyoruz.

Maliyet artışlarının ev fiyatlarına yansıtılmadığı bu süreçte ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız bu fiyat ve oranlardan yararlanarak ciddi bir kazanç elde edecekler.

Yükselen konut talebinde konut alıcılarını birinci el konut alımına yönlendirecek teşvik mekanizmalarının devreye alınması gerekiyor. Toplam satış içinde birinci el konut satışının artması inşaat sektörümüzü, sanayimizi, hizmet sektörümüzü ve dolayısıyla ülke ekonomimizi hızlandıracak. Hem büyümeye hem de istihdama katkı verecek. İnsanlarımız birinci el konutlarda yaşamaya başladıkça enerji verimliliği ve deprem tehdidine yönelik de çok ciddi bir fayda temin edilmiş olacak.

İstanbul'da 250 bin taşınmaya hazır konut stoku, insanlarımızın sağlam konutlara taşınması için önemli bir imkân. Bu imkânı hızlıca değerlendirmeliyiz. Bu konutların yenisi yüzde40 daha maliyetli inşa edilebilecek. (Ersan Çıplak/Fortune Türkiye Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster