Ana SayfaBankacılıkKonut kredisi seçenekleri artıyor---

Konut kredisi seçenekleri artıyor

6 / 13
Konut kredisi seçenekleri artıyor
04 Kasım 2019 - 15:52 www.finansgundem.com

İŞLERİ KOLAYLAŞTIRAN ÜRÜNLERİ VAR

Alternatif Bank, müşterilerine yüzde 1.23’den başlayan faiz oranlarıyla, 120 ay vadeye kadar istenilen ödeme planı dahilinde konut kredisi sunuyor. TL cinsinden kullandırılan konut kredileri için başvuru esnasında nüfus cüzdanı, ikametgah, gelir belgesi ve teminata verilecek gayrimenkulün tapusu ise istenen evraklar arasında yer alıyor. Kredi teminatı kapsamında da hayat sigortası yapılması gerekiyor.

Alternatif Bank yurtdışında yaşayan, oturma veya yatırım amacıyla Türkiye’de konut sahibi olmak isteyen yabancı uyruklu kişiler de artık konut kredisi kullandırıyor.

Banka bu alandaki talepleri karşılamak amacıyla “Yurtdışında Yerleşiklere Mortgage”adlı yeni bir ürünü portföyüne ekledi. Konut kredisini yüzde 1.23’ten başlayan faiz oranlarıyla, 60 ay vadeye kadar esnek ödeme planıyla müşterilerine sunuyor.

Geçtiğimiz yılın ikinci yarısından itibaren yaşanan kur ve faizlerdeki artışlar pek çok sektörde olduğu gibi konut sektörünü ,de olumsuz yönde etkilediğini hatırlatan Alternatif Bank Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Şimşek, “Konut satışlarında fiyatlarda bir artış olmamasına rağmen tüketiciler taleplerini beklemeye aldı. Bu yılın neredeyse ilk yedi ayında da benzer bir tabloyu gördük. Ancak bu yıl ekonomide toparlanmaya zemin hazırlayacak adımların da etkisiyle ve özellikle son üç ayda Merkez Bankasının arka arkaya faizleri indirmesiyle sektörde olumlu bir rüzgar esmeye başladı” diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster