Ana SayfaBankacılıkKonut kredisi seçenekleri artıyor---

Konut kredisi seçenekleri artıyor

5 / 13
Konut kredisi seçenekleri artıyor
04 Kasım 2019 - 15:52 www.finansgundem.com

YENİ BİR MODEL GELİŞTİRDİ

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen, “Konut kredileri kapsamında faizlerin düşmesiyle birlikte müşterilerden konut edinme amaçlı gelen kredi talepleri artıyor” diyor. Yapı Kredi finansmanı alanında müşterilerine farklı seçenekler sunuyor. Örneğin, satın alınacak evin değerinin tamamına yakma kredi veren ‘Yüzde 100 Mortgage”, “Ailem Sağolsun Mortgage” Ev Değiştiren Mortgage ürünleri bulunuyor. Bunların yanı sıra Anahtar Teslim Mortgage adıyla başka bir ürünü daha var. Anahtar Teslim Mortgage’ı konut kredisi ve ev alımına ilişkin harcamaları peşin ödemek yerine konut kredisi faiz oranı ile bireysel ihtiyaç kredisi şeklinde kullanılıyor. Ülgen, bu kredi seçeneğinin müşterilere ev satın alırken nakit kolaylığı sağladığını vurguluyor. Yapı Kredi’nin yurtdışında yaşayan T.C. vatandaşları ve yabancı uyruklular için Mortgage ürünleri var. Bu ürün Türkiye’de satın alınacak konutlar için kullanılıyor.

Müşterilerine geri ödeme konusunda da çeşitli fırsatlar sunduklarını vurgulayan Ülgen, “Bunlar eşit taksitli, azalan ve artan taksitli, sabit taksit ve ara ödemeli ödeme yöntemleri gibi yararlanabilecekleri farklı alternatiflerden oluşuyor” diyor.

Yapı Kredi, konut finansmanında ilk kez uygulanan bir modeli deniyor. Banka, Dekar Yapı ile işbirliği yaparak “Ödeme Korumalı Finansman” adını verdiği bir konut kredisi ürün geliştirdi. Ülgen, ilk etabı Nisan 2020’de teslim edilecek projeye özel kredi oranlarıyla müşterilerine avantajlar sunduklarını söylüyor. Bu model kapsamında Dekar Yapının Kıyıbahçe Projesi’nden gayrimenkul satın alanlar, peşin ya da kredili olarak yaptıkları alım bedelleri üzerinde Yapı Kredi’nin blokesi oluyor. Satın alman gayrimenkul bedelleri üzerindeki blokaj, proje ilerledikçe, ilerleme aşamasına göre parça parça kaldırılıyor. Böylece, projenin sağlıklı bir biçimde tamamlanması güvence altına alındığını vurgulayan Ülgen, “Bu işbirliği ile Türkiye’de konut alanında yarattığımız yeni finansman alternatifinin sektörde örneklerinin artarak çoğalacağına inanıyorum” diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster