Ana SayfaBankacılıkKonut kredisi seçenekleri artıyor---

Konut kredisi seçenekleri artıyor

7 / 13
Konut kredisi seçenekleri artıyor
04 Kasım 2019 - 15:52 www.finansgundem.com

EK İPOTEKLE KONUTUN TAMAMINA KREDİ

Akbank Perakende Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, “Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen müşterilerimize talep ve tercihlerine göre uygun ödeme seçenekleri sunuyoruz. Konut kredilerinde ürün çeşitliliği, esnek ödeme planları ve büyük konut projeleri ile yaptığımız anlaşmalar ile müşterilerimize hizmet veriyoruz” diyor. Akbank aynı zamanda taksit ödemelerini gelirine göre düzenlemek isteyen müşterilerine esnek ödeme planı oluşturma imkanı sunuyor.

Kredi başvuruları ön onay sürecinde banka tarafından belirlenen politikalar çerçevesinde detaylı bir şekilde değerlendiriliyor. Daha sonra ön onay süreci tamamlanıyor. Ön onay sürecinin ardından ekspertiz süreci başlatılıyor. Ekspertiz sürecinde krediye konu taşınmazın değeri tespit ediliyor. Ekspertiz yapılırken gayrimenkulün lokasyonu, bina yaşı, imar durumu, fiziki durumu ve altyapısı, üzerinde ipotek olup olmadığı gibi kriterler dikkate alınıyor...

Yasal olarak ilgili konutun ekspertiz değerinin yüzde 80’ine kadar kredilendirme yapılabildiğini belirten Oğuz, “Bu oran ek ipotek verilerek yüzde 100’e kadar çıkabiliyor. Ekspertizin tamamlanması ile beraber ipotek işlemi de en kısa sürede sonuçlanıyor. Yapılan değerlendirmeler sonucunda işlemleri en kısa zamanda sonuçlandırarak, ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerindeki eve bir an önce kavuşmalarını sağlıyoruz” diyor.

Konut kredisi faiz oranlarındaki indirimlerin hem konut almak isteyenleri hem de konut üreticilerini olumlu yönde etkilediğini vurgulayan Oğuz, şu değerlendirmede bulunuyor: ‘Yükselen konut faizleri ile birlikte konut sahibi olmak isteyenler de bu ihtiyaçlarını ertelemişlerdi. Ancak bu indirimler sonrasında konut alimim erteleyen kişilerin, konut kredisine tekrar yönelmeye başladıklarını gözlemliyoruz. 2018 sonu ve 2019 başında çok düşük seyreden konut satış adetlerinin ve ipotekli satış adetlerinin de son dönemde yükseldiğini görüyoruz. Faiz oranlarına bağlı olarak konut talebinin artması, sektörün de hareketlenmesini sağladı. Faiz indirimlerine ek olarak, son dönemde kredi sahiplerine uygun faiz oranlarıyla kredilerini yeniden finanse etme imkanı sunuyoruz. Böylece kredi sahipleri, kredilerini ne zaman kullanmış olurlarsa olsunlar yeni faiz koşullarından faydalanarak daha rahat ödeme fırsatına sahip olabiliyorlar.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster