Ana SayfaBankacılıkKonut kredisi seçenekleri artıyor---

Konut kredisi seçenekleri artıyor

8 / 13
Konut kredisi seçenekleri artıyor
04 Kasım 2019 - 15:52 www.finansgundem.com

25 FARKLI MORTGAGE SEÇENEĞİ VAR

Garanti BBVA Mortgage, 25 farklı mortgage ürünüyle dikkat çekiyor. Müşteriler, farklı ihtiyaçları göre düzenlenmiş bu ürünlerden birini istediklerini seçebiliyorlar. Banka söz konusu ürünleri kullanan müşterilerine kişiye özel ödeme planları oluşturuyor.

Bankanın konut alım değerinin tamamı için kredi talep eden ya da konut almak isteyen ancak mevcut evini satmayı bekleyen müşterileri için dikkat çeken bir ürünleri bulunuyor. Bunlar ‘Yüzde 100 Mortgage” ve “Evini Değiştirene Mortgage” olarak adlandırılmış.

Banka, riskli binasını yenilemek için kredi kullanmak isteyen müşterilerine kentsel dönüşüm kanunu kapsamında kredi kullandırıyoruz.

Faizlerin daha da düşeceğini düşünen, bu sebeple konut alimim ertelemek isteyen müşterilerin taleplerine “Enflasyona Endeksli Mortgage” ürünü sunuluyor. Krediyi kullandıktan sonra faiz düşüşlerine göre kredi faiz oranı revize ediliyor.

Ekonomik gelişmeler nedeniyle 2018’in ikinci yarısı ve 2019’un ilk yarısının gayrimenkul sektörü açısından iyi bir yıl olmadığını vurgulayan Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, “Konuta olan talepler iptal olmadı ancak ertelendi. Mortgage Kanununun çıktığı 2007’den bu yana sürekli çift haneli büyüyen sektör, 2018’in ikinci yarısındaki ekonomik dalgalanmaların etkisiyle ilk kez 2018 sonunda yüzde 1 civarında küçüldü. 2019’un 8 ayında da bu trend devam etti. Ancak ağustos sonunda toparlanmaya başlayan sektörün toplam büyümesi 11 Ekim itibarıyla yine yüzde 1 olarak gerçekleşti. Faizlerin yüksek olduğu dönemde ciddi anlamda bir talep birikmesi olduğunu düşünüyorduk. Biriken bu talebin faizlerin düşmesiyle birlikte realize olduğunu görüyoruz” diyor. Ülkemizdeki eski konut stokunun yenilenme ihtiyacına bağlı olarak konuta olan talebin devam edeceğine işaret eden Atay sözlerini şöyle tamamlıyor: “Türkiye genç bir nüfusa sahip hem bu genç nüfusun değişen hayat tarzı ve beklentileri konuta olan talebi artıracak. Son bir buçuk yıldan bu yana konut üreticileri artan maliyetlerine rağmen zam yapmadılar. Kredi faiz oranlarının düşmesiyle birlikte önümüzdeki dönemde konut fiyatlarında da artışlar gündeme gelecektir. Bu nedenle içinde bulunduğumuz şu dönem ihtiyaçlarına uygun evi bulanlar için konut alımı açısından en doğru zaman diyebiliriz.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster