Ana SayfaAraştırmaKoalisyon ihtimalleri ve piyasa etkisi!---

Koalisyon ihtimalleri ve piyasa etkisi!

4 / 5
Koalisyon ihtimalleri ve piyasa etkisi!
08 Haziran 2015 - 12:27 www.finansgundem.com

Koalisyon ihtimalleri :

Kalıcı bir koalisyon kurulmasına %40 ihtimal veriyoruz. CHP, MHP, ve HDP liderlerinin seçim öncesi açıklamalarına bakıldığında hiçbirinin AKP ile koalisyon yapma konusunda istekli olmadıkları görülüyor. Öte yandan diğer partilerin öne süreceği belirli koşullar altında AKP’nin içinde bulunduğu koalisyon ihtimallerini de yabana atmamak gerekir diye düşünüyoruz. AKP dışındaki partilerin koalisyon için öne sürecekleri şartlar arasında, AKP tarafından kolay kabul edilemeyecek, yolsuzluk soruşturmalarının yeniden açılması, anayasa değişiklikleri ve hukuk sistemi ile ilgili değişiklikler yer alabilir. Partilerin bu koşullar üzerinde anlaşmaya varması durumunda kalıcı bir koalisyon hükümeti kurulabilir. Her türlü koalisyon hükümetinin kurulması piyasalar tarafında olumlu karşılanacaktır.

1.AKP-MHP (338 Milletvekili): MHP’nin çözüm sürecinin seyri ve AKP hükümetine karşı yolsuzluk iddialarına yönelik ön şartları olabilir.

2.AKP-CHP (390 Milletvekili): CHP yolsuzluk soruşturmalarının tekrar açılmasının ön koşul olduğunu bildirdi

3.AKP-HDP (338 Milletvekili): HDP seçimlerin hemen ardından AKP ile koalisyon hükümeti kurmayacağı söylemini yineledi

4.CHP-MHP (212 Milletvekili): HDP’nin dışarıdan vereceği bir destek ile mümkün

5.CHP-MHP-HDP (292 Milletvekili): MHP ve HDP’nin çözüm sürecine yönelik fikir ayrılıkları olası koalisyon önünde engel olarak duruyor.

Partilerin koalisyon hükümeti kurmak için 45 gün içinde bir anlaşmaya varmaları gerekiyor. Birinci ve dördüncü seçenekler görece daha olası sonuçlar olarak görünüyor. Bir uzlaşıya varılıp varılmayacağını muhtemelen önümüzdeki iki hafta içerisinde göreceğiz. Eğer partiler 45 gün içerisinde anlaşamazsa tekrar seçim sürecine girilecek ve belirsizlik dönemi daha da uzayacaktır.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster