Ana SayfaRöportajlarKadınlar altınlarını teminat verip, kredi alıyor---

Kadınlar altınlarını teminat verip, kredi alıyor

8 / 9
Kadınlar altınlarını teminat verip, kredi alıyor
16 Mayıs 2014 - 09:31 www.finansgundem.com

"KAGİDER VE BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ İLE ORTAK ADIMLAR ATTIK"

-Kadın girişimcileri nasıl bilgilendiriyorsunuz, bilinç kazandırıyorsunuz?

Nafiz Karadere: Evet, bu çok ciddi bir konu. Kredi kullandırmak önemli ama kullandırdığınız kredinin bir işe yaraması lazım. Hem bizim açımızdan geri dönmesi lazım, hem onun firmasında büyüme amaçlı kullanılması lazım. Onun için bizim iki tür bilgilendirme toplantılarımız oluyor. Birincisi bugün içinde bulunmuş olduğumuz etkinlik. KAGİDER ile beraber her yıl 5 il tespit ediyoruz. Bu 5 ile gidiyoruz uzmanlarımızla beraber. Orada, 'Şirketimi nasıl kurabilirim, kurarsam teknolojiyi nasıl kullandırabilirim, şirketime web sayfası nasıl açabilirim, ilk pazarlama faaliyetimi nasıl organize edebilirim?' benzeri basit konuları gün içerisinde konuşabiliyoruz. 

Ama biz bunun ötesinde daha derin bir program için Boğaziçi Üniversitesi ile bir işbirliği yaptık. Boğaziçi Üniversitesi'nin Yaşam Boyu Eğitim Merkezi adı altında bir örgütlenmesi var, orayla bir anlaşma yaptık. Bu kapsamda Boğaziçi Üniversitesi eğitmenleri ile birlikte 5 il seçiyoruz. Onlar bu illerde eğitim veriyorlar. Kadın girişimcilerin kendi illerinde, bir ay sürüyor bu eğitim. Ciddi bir eğitim. Burada sürdürülebilir şirket yönetimi, finansman kullanımı, inovasyon, insan kaynağı yönetimi gibi dersler veriliyor, tamamen kadınlara özel... Şu anda Diyarbakır’da devam ediyor. Bunun sertifika törenine gideceğiz. 7 kenti bitirdik, Diyarbakır 8'inci… Diyarbakır da bitince yaklaşık 1100 kadın sertifika almış olacak. Sonunda sınav var.  Sınavı kazananlar Boğaziçi Üniversitesi'nden sertifika alıyorlar. Ve hepsi de çerçeveletip asıyorlar, gidip gördük. Bunu, sertifika törenlerinde söylüyorlar, 'En büyük hayalimiz Boğaziçi Üniversitesi'nde okumaktı, olmadı, ama bugün bu sertifikayı aldık' diye gurur duyuyorlar, gerçekten çok değer veriyorlar.  Bu sene Diyarbakır’dan sonra Samsun’da yapacağız. Bugüne kadar Denizli, Antalya, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Gaziantep, Diyarbakır… Samsun’la Kayseri'yi de bu yıl içinde yapacağız.

-Bu illeri nasıl seçiyorsunuz? İllerden mi talep geliyor?

Nafiz Karadere: Yavaş yavaş talepte gelmeye başladı illerden. Boğaziçi Üniversitesi ve bizim tecrübemizi birleştirip ortak bir karar veriyoruz.  Ticaret odalarını ziyaret ediyoruz. Herkes kendi olanaklarıyla duyurusunu yapıyor. İşin güzel tarafı şu, ben sadece kendi müşterime duyurmuyorum bunu, ildeki bütün kadın girişimcilere duyuruyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster