Ana SayfaRöportajlarKadınlar altınlarını teminat verip, kredi alıyor---

Kadınlar altınlarını teminat verip, kredi alıyor

7 / 9
Kadınlar altınlarını teminat verip, kredi alıyor
16 Mayıs 2014 - 09:31 www.finansgundem.com

"KADINLAR YASTIK ALTINDAKİ ALTINI TEMİNAT GÖSTERİYOR"

-Faiz ve vadede ne tür bir pozitif ayrımcılık yapıyorsunuz?

Nafiz Karadere: Genelde 36 ay vadede veriyoruz. Ödemesiz dönemler tanıyoruz. Her dönemde Garanti Bankası’nın bir sürü kredi ürünü var, her dönemde en düşük faizi 'Kadın Girişimci Destek Paketi’ne uyguluyoruz. Böyle bir taahhüdümüz var. Her dönem diyorum, çünkü faiz değişken bir şey. 

-Ne kadar düşük?

Nafiz Karadere: Aylık bazda 0.5 puan kadar düşük. Ortalama o civarda. Dönemden döneme değişebiliyor.  Başka şeylerde yapıyoruz. Teminatı olmayan kadınlarımıza Kredi Garanti Fonu’yla (KGF) özel anlaşma yapıyoruz, KGF erkeklere de garanti veriyor ama komisyonu erkeklere göre yarı yarıya düşük veriyor, bizim yaptığımız özel anlaşma gereği…  

-Teminat olarak kadınların yastık altındaki altınları gösterdiği yolunda bilgiler var…

Nafiz Karadere: Doğru, bizim altın teminatlı kredi ürünümüz var, tamamen bu amaca yönelik. Bileziklerini, altınları teminat olarak gösteriyorlar, karşılığında kredi kullanabiliyorlar. Çünkü kadınlarımızın genelde üzerlerinde çok fazla tapu yok, ülkemizin gerçeği bu. Tapular genelde hep erkeklerin elinde olunca biz de oradan yola çıktık... Şirket olarak çekiyle, senediyle iş yapabilecek düzeydeyse zaten imzasıyla bile kredi verebiliyoruz. Ancak şirket yeni kurulmuş, ortada bir şey yok ama altını var, altını teminat göstersin diye böyle bir ürünü dizayn ettik.

Kredide ayrıca dış kaynaklara başvuruyoruz. IBRD’den 60 milyon dolar kredi aldık. Sadece çok uygun koşullarla tamamen kadın girişimcilere kullandırdık. Yurt dışında kaynak arayışlarımız bu konuda hep devam ediyor. IBRD’nin Türkiye’de ki kadın girişimcileri yönelik 300 milyon eroluk yeni bir paketi var. Bunun için önce Garanti'ye geldiler. İlk dilimini aldık kullandırdık. Bu 300 milyon euroluk kredinin en az 50 milyon eurosunu biz alıp kullandırırız.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster