Ana SayfaPara Piyasaİşte piyasanın yeni dengeleri ---

İşte piyasanın yeni dengeleri

4 / 18
İşte piyasanın yeni dengeleri
10 Nisan 2014 - 06:44 www.finansgundem.com

KUR BEKLENTİSİ

FED’in 2013’ün ikinci yarısında başlayan para arzını daraltıcı politikaları, 17 Aralık soruşturmasıyla yükselen siyasi riskler, Merkez Bankası’nın faiz artırmaya ocak ayına kadar direnmesi gibi nedenlerle 2,40 TL’ye kadar dayanan dolar kuru, AKP’nin yerel seçimlerde yüzde 43 gibi bir çoğunlukla oy alması sonrasında yönünü aşağı çevirip 2,12’ye kadar indi. Ancak düşünün tek nedeni seçim sonuçları olarak gösterilmiyor. Piyasa analistleri, AKP’nin seçim galibiyetinin düşüşte etkili olduğunu belirtiyor ama bu argüman eğilimi açıklamaya tek başına yeterli görünmüyor. Siyasi riskler ve MB’nin para politikalarına ilişkin belirsizliklerin yanı sıra bu yılın başından itibaren gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışan TL’yi destekleyen bazı ek faktörler var. “Carry trade” denilen, yani düşük faiz getiren para biriminden borçlanıp bu parayı yüksek faiz getiren başka bir para birimine yatırma işlemlerinin artması (özellikle sert değer kaybeden TL, işlemcilerin açık pozisyonları kapatmalarıyla değer kazanıyor) bu nedenlerden biri. Ayrıca petrol fiyatlarının düşmesi de, Türkiye’nin cari açığında petrol faturası önemli yer tuttuğu için kurları olumlu etkiliyor. Bu da TL için destekleyici bir faktör oluyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oyuncu10 Nisan 2014 18:28

    Risk almanın en güvenli yolu dövize yatırımdır! Dövizde bekleyen çok kazanacak!

  • CARRY TRADE Mİ?10 Nisan 2014 16:46

    CARRY TRADE Mİ KALDI BİRADER,HER YÜKSELİŞTE GÖMÜYORLAR ,YABANCI ORANI BORSA YÜKSELİNCE ORANSAL YÜKSELİYOR GİREN PARA KOMİK TUTARLARDA DİKKAT ETMELİ,ÇOK RİSK VAR HALA.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster