Ana SayfaPara Piyasaİşte piyasanın yeni dengeleri ---

İşte piyasanın yeni dengeleri

8 / 18
İşte piyasanın yeni dengeleri
10 Nisan 2014 - 06:44 www.finansgundem.com

PORTFÖY NASIL OLMALI?

Böyle bir tabloda yatırımcı nasıl bir portföy hazırlamalı? Defansif mi olmalı? Risk oranını arttırmalı mı? Öncelikle şunu belirtelim, bu sürecin yatırım portföyü ağırlıklı olarak TL enstrümanlar. Bunun başında da TL mevduat geliyor. 16 genel müdürün 15’inin portföy önerisinde mevduat bulunuyor. Mevduat oranı ise yüzde 35. Piyasada volatilitenin yüksek olacağını düşünüp hiç risk almayanlar mevduat oranını maksimumda tutabilir. Mevduat mı, tahvil mi sorusuna da katılımcılar anketi doldururken aslında net olarak mevduat şeklinde yanıt veriyor. Bunun yanında risk alabilenler, iyi analiz yapılmış şekilde ortalama faizden 2-3 puan daha yüksek getiri vaat eden Özel Sektör Tahvili (ÖST) tercihinde bulunabilir. Ya da ÖST fonu alabilir.

Anketimizin 15 katılımcısı hisse öneriyor ve ortalamada hisse oranı yüzde 21,6. Bunun yanında borsada yukarı hareket öngörüp risk alabilenler, hisse oranını daha yukarı taşıyabilir. Ancak önerilere bakıldığında hissede yüzde 40’ın üzerine çıkılmaması gerektiği anlaşılıyor.

Piyasada tansiyonun yükseleceğine inananlar için döviz de dikkate alınması gereken bir ürün. 16 katılımcının 12’sinin döviz tavsiyesinde bulunması dikkat çekici. Riskin çok artacağını düşünenler portföyde döviz oranı yüzde 50 seviyelerine kadar çıkarabilir. Ancak ortalamada yüzde 10-15 bandında öneriler dikkat çekiyor. Emtialar ise çok fazla tercih edilmiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oyuncu10 Nisan 2014 18:28

    Risk almanın en güvenli yolu dövize yatırımdır! Dövizde bekleyen çok kazanacak!

  • CARRY TRADE Mİ?10 Nisan 2014 16:46

    CARRY TRADE Mİ KALDI BİRADER,HER YÜKSELİŞTE GÖMÜYORLAR ,YABANCI ORANI BORSA YÜKSELİNCE ORANSAL YÜKSELİYOR GİREN PARA KOMİK TUTARLARDA DİKKAT ETMELİ,ÇOK RİSK VAR HALA.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster