Ana SayfaPara Piyasaİşte piyasanın yeni dengeleri ---

İşte piyasanın yeni dengeleri

9 / 18
İşte piyasanın yeni dengeleri
10 Nisan 2014 - 06:44 www.finansgundem.com

PİYASANIN FİYATLAMADIKLARI

Yani piyasa uzmanları, seçimlerin ardından piyasanın fiyatladığı konular olduğu gibi fiyatlamadığı konular olduğunu da kaydediyor. HSBC Yatırım Genel Müdürü Tolga Koyuncu, artık gelinen seviyelerde tek parti hükümetinin sağlam bir şekilde devam edeceği ve politik istikrar ile faizlerin yükselmeyeceği konusunun piyasa fiyatlarına yansıdığını söylüyor. Ancak Koyuncu, “Ekonomideki durgunluğun aşılıp aşılmayacağı, banka karlarının artabileceği ve enflasyonun daha fazla yükselmeme olasılığı tam olarak fiyatlanmadı” diyor. Şimdilik kısa vadede siyasi riskler geri plana itilmiş görünüyor.

Yurtiçi piyasalara cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar öncelikli olarak yurtdışı piyasalardaki gelişmelerin yön vermesi bekleniyor. FED’in sıkılaştırma politikası, gelişmekte olan ülkeler ile gelişmiş ülkeler arası fon akımları ve en önemlisi değerlemeler yurtiçi piyasalar üzerinde daha fazla etkili olmayı sürdürecek.

Yerel seçimlerin hemen öncesinde başlayan ve devam eden toparlanma havasının da aslında bu beklentiyi desteklediğini söyleyen Garanti Portföy Genel Müdürü  Zeki Şen, sözlerine şöyle devam ediyor, “Faiz, döviz ve borsa, yine diğer gelişmekte olan ülke varlıklarına yakınsamaya başladı. Dolayısıyla piyasalarda yaşanan olumlu havayı daha çok yurtdışı gelişmelere bağlamak doğru olur. Ancak elbette FED’in beklenenden evvel bir faiz artırımı yapması ya da fon akımlarının yeniden terse dönmesi riski de hala bulunuyor.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oyuncu10 Nisan 2014 18:28

    Risk almanın en güvenli yolu dövize yatırımdır! Dövizde bekleyen çok kazanacak!

  • CARRY TRADE Mİ?10 Nisan 2014 16:46

    CARRY TRADE Mİ KALDI BİRADER,HER YÜKSELİŞTE GÖMÜYORLAR ,YABANCI ORANI BORSA YÜKSELİNCE ORANSAL YÜKSELİYOR GİREN PARA KOMİK TUTARLARDA DİKKAT ETMELİ,ÇOK RİSK VAR HALA.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster