Ana SayfaPara Piyasaİşte piyasanın yeni dengeleri ---

İşte piyasanın yeni dengeleri

12 / 18
İşte piyasanın yeni dengeleri
10 Nisan 2014 - 06:44 www.finansgundem.com

KÖTÜMSERLER NE DİYOR?

Olumsuz tarafta olanlar ise piyasalarda volatilitenin henüz durmadığını, daha olumsuz sonuçların görülebileceğini savunuyor. Çünkü temel ekonomik veriler değişmedi. Tek değişen bir yerel seçim hazırlığının bitmiş ve sonuçlanmış olması. Bununla bağlantılı olarak da siyasi tansiyonun kısa bir süreliğine soluklanması. Yine FED’in parasal genişlemeyi frenleme süreci de devam ediyor. Türkiye’nin kredi notu ile ilgili olası düşüşler de piyasalar üzerinde baskı yaratabilir.

XTB Menkul Genel Müdürü Savaş Divanlıoğlu, “Temel ekonomik tarafta faizlerimiz son faiz artışından sonra yüzde 4 yukarıda. Bunun iki teorik etkisi olması gerekir. Bunlar; ekonomik yavaşlama ve şirket ve banka değerlemelerinde daha yüksek iskonto oranı kullanacağından bugünkü değerlerin düşmesi” diyor. Yabancı banka analistlerinin seçim öncesindeki konsensüsünün sektör değerlemelerinin çok ucuz olduğu yönünde olduğunu hatırlatıyor. Bu konsensüsün de bankacılık önderliğinde borsada ciddi bir ralli yaşanması sağladığı görülüyor. Son iki haftada borsa endeksi yaklaşık yüzde12,4 prim yapmış durumda. Ancak Divanlıoğlu’nun bu durumun daha ne kadar devam edebileceği yönünde endişeleri var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oyuncu10 Nisan 2014 18:28

    Risk almanın en güvenli yolu dövize yatırımdır! Dövizde bekleyen çok kazanacak!

  • CARRY TRADE Mİ?10 Nisan 2014 16:46

    CARRY TRADE Mİ KALDI BİRADER,HER YÜKSELİŞTE GÖMÜYORLAR ,YABANCI ORANI BORSA YÜKSELİNCE ORANSAL YÜKSELİYOR GİREN PARA KOMİK TUTARLARDA DİKKAT ETMELİ,ÇOK RİSK VAR HALA.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster