Ana SayfaPara Piyasaİşte piyasanın yeni dengeleri ---

İşte piyasanın yeni dengeleri

11 / 18
İşte piyasanın yeni dengeleri
10 Nisan 2014 - 06:44 www.finansgundem.com

YABANCI İLGİSİ ARTAR

Türkiye ‘under-weight’ (gelişen piyasalar ortalamasının altında fiyatlama) durumunda olduğu için özellikle nisan ayında ‘short-covering’ (açık pozisyon kapama) amaçlı yoğun para girişi bekleyen Ata Portföy Genel Müdürü Mehmet Gerz, “ Bunun ilk işareti de geçen haftalarda borsada yabancı payının yeniden artmaya başlaması ve dolar kurunda sert düşüşle geldi” diyor.

Mehmet Gerz’e göre bundan sonra da yabancıların ilgisi sürebilir. Son iki aydır gelişen piyasalara para girişi vardı. Seçimden iki hafta öncesinde Türkiye pazarına da girişler tekrar başladı. Türkiye, seçimler nedeniyle bu süreçten geç yararlanabildi. Uzmanlara göre, FED Başkanı Yellen’in güvercin konuşması da risk iştahını artırıcı yönde olduğundan para girişi devam edebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oyuncu10 Nisan 2014 18:28

    Risk almanın en güvenli yolu dövize yatırımdır! Dövizde bekleyen çok kazanacak!

  • CARRY TRADE Mİ?10 Nisan 2014 16:46

    CARRY TRADE Mİ KALDI BİRADER,HER YÜKSELİŞTE GÖMÜYORLAR ,YABANCI ORANI BORSA YÜKSELİNCE ORANSAL YÜKSELİYOR GİREN PARA KOMİK TUTARLARDA DİKKAT ETMELİ,ÇOK RİSK VAR HALA.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster