Ana SayfaPara Piyasaİşte piyasanın yeni dengeleri ---

İşte piyasanın yeni dengeleri

18 / 18
İşte piyasanın yeni dengeleri
10 Nisan 2014 - 06:44 www.finansgundem.com

“BÜYÜME BEKLENTİLERİ YÜZDE 2-3 ARASINDA”

Burgan Yatırım Başekonomisti Haluk Bürümcekçi,

Bürümcekçi bu yıl içinde yüzde 2,5’luk büyüme beklentisini koruduğunu belirterek bunu şöyle açıklıyor: “Büyümede iç talepteki daralma yılın ilk çeyreğinde ihracat artışıyla dengelendi. Ancak bu kurtarma etkisi giderek sınırlanacak, çünkü yeni fiyatlamalar gerçekleşecek. Talep daralmasına, kredilerdeki yavaşlamaya karşılık Merkez Bankası aksiyon alabilir. Zorunlu karşılıklara ilgili bir ayarlama yapılabilir.”

JP Morgan Başekonomisti Yarkın Cebeci

Cebeci büyüme dinamiklerinde ciddi değişim olduğuna katılarak, daha kötümser bir tablo çiziyor. 2014 büyümesinin yüzde 1,9 olarak gerçekleşmesini bekleyen Cebeci, “2013’teki gibi iç talebe dayalı büyüme yok. İhracattaki düzelme talepteki düşüşü kısmen karşılıyor. Yılın sonuna doğru büyüme ivmelenebilir ama büyüme oranı yüzde 4’ten yüzde 1,9’a gerileyecek” diyor.

Garanti Yatırım Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç

Altınsaç da 2014 yılına ilişkin yüzde 1,5’luk büyüme beklentilerini koruduklarını açıklıyor. Altınsaç, büyümenin dış talebin 2 puan katkısı ile iç talebin 0,6 puan katkısından sağlanacağını, stokların ise büyümeyi 1 puan aşağı çekmesini beklediklerini açıklıyor. Altınsaç, “Özel sektör tarafında toplamda daralma görüyoruz. (-1 puan), hane halkı tüketiminde az da olsa bir büyüme gerçekleşecek” diyerek beklentilerini sıralıyor.

Bu arada Fitch Ratings ise büyüme tahminini 2014 için yüzde 3,2’den yüzde 2,5’e, 2015 için 3,8’den yüzde 3,2’ye indirdi. Kurumun cari açık/GYSİH tahmini ise bu yıl için yüzde 6 ve gelecek yıl için yüzde 5 düzeyinde. (TALİP YILMAZ- KIVANÇ ÖZVARDAR/ EKONOMİST DERGİSİ)


ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oyuncu10 Nisan 2014 18:28

    Risk almanın en güvenli yolu dövize yatırımdır! Dövizde bekleyen çok kazanacak!

  • CARRY TRADE Mİ?10 Nisan 2014 16:46

    CARRY TRADE Mİ KALDI BİRADER,HER YÜKSELİŞTE GÖMÜYORLAR ,YABANCI ORANI BORSA YÜKSELİNCE ORANSAL YÜKSELİYOR GİREN PARA KOMİK TUTARLARDA DİKKAT ETMELİ,ÇOK RİSK VAR HALA.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster