Ana SayfaPara Piyasaİşte piyasanın yeni dengeleri ---

İşte piyasanın yeni dengeleri

7 / 18
İşte piyasanın yeni dengeleri
10 Nisan 2014 - 06:44 www.finansgundem.com

FAİZ TEK HANEYE DÖNMEZ

Bono ve tahvil piyasasında anlamlı bir işlem görülmese de bir miktar gevşeme yaşandı. Unutulmamalı ki faizde çift hanelerin altına düşüş beklenmiyor. Gerek FED’in likiditeyi daraltması gerekse Merkez Bankası’nın yüksek faiz ve sıkı para politikasına devam etmesi, gösterge tahvilin bileşik faizinin yüzde 10-12 bandında seyretmesi öngörülerinin devamına işaret ediyor.

Yarkın Cebeci, “Faizde çift hanelerden düşüş ancak çok olumlu bir gelişmenin olmasıyla söz konusu olabilir. Buna pek ihtimal vermiyorum” diyor. Kısaca gösterge faiz tarafında bugünkü seviyelere göre ciddi bir düşüş veya yükseliş beklenmiyor. Anketimize katılanların da en çok beklediği aralık yüzde 10-11 bandı. İki katılımcının yüzde 12-13 bandına dikkat çektiğini de belirtelim.

Gram altında ise dolar/TL ve ons/dolar fiyatındaki düşük seviyelerin devamı dikkate alındığında 85-90 TL aralığı dokuz katılımcı ile en çok beklenen aralık olarak ortaya çıkıyor. Bunun yanında iki katılımcı da 95-100 TL aralığına işaret ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oyuncu10 Nisan 2014 18:28

    Risk almanın en güvenli yolu dövize yatırımdır! Dövizde bekleyen çok kazanacak!

  • CARRY TRADE Mİ?10 Nisan 2014 16:46

    CARRY TRADE Mİ KALDI BİRADER,HER YÜKSELİŞTE GÖMÜYORLAR ,YABANCI ORANI BORSA YÜKSELİNCE ORANSAL YÜKSELİYOR GİREN PARA KOMİK TUTARLARDA DİKKAT ETMELİ,ÇOK RİSK VAR HALA.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster