Ana SayfaPara Piyasaİşte piyasanın yeni dengeleri ---

İşte piyasanın yeni dengeleri

6 / 18
İşte piyasanın yeni dengeleri
10 Nisan 2014 - 06:44 www.finansgundem.com

KREDİ NOTU NE OLUR?

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, geçen hafta yaptığı açıklamada Türkiye’nin kredi notunu BBB- ve görünümünü durağan olarak sabit bıraktı. Açıklamada cari açıktaki iyileşmenin devam etmesinin beklendiği ifade ediliyor. Şimdi gözler 11 Nisan’da Moody’s’in, mayıs ayında da S&P’nin değerlendirmelerine çevrilmiş durumda. Ekonomistlerin birçoğu not görünümünün korunacağı ama görünümün negatife dönüşeceği tahmininde bulunuyor.

Haluk Bürümcekçi, TL’nin diğer gelişmekte olan ülke piyasalarından olumsuz ayrışmasının devam ettiği bilgisini veriyor. Bürümcekçi, “Ciddi bir ayrışma vardı, faiz artırımının gelmesiyle değer düşüşünde yüzde 10’lardan yüzde 3’lere gerileyen bir olumsuz ayrışma oldu. Ancak yine de seçim öncesinde voltatil performans devam edecek” diyor. Ayrıca Moody’s’in görünümü negatife alma ihtimalini güçlü görüyor. Yatırım tarafında ise, “Temkinli olayım derken bazı fırsatlar kaçabilir. Yüksek faiz korunduğu sürece dolar/TL’de 2,5 seviyeleri zor. Ama yine de yıl sonunu şu andaki seviyelerin üzerinde kapatacağımızı söyleyebilirim” diye konuşuyor.

“Politik risk kısa sürede geçmez” diyen JP Morgan Başekonomisti Yarkın Cebeci, “Nisan sonu mayıs ortasına kadar cumhurbaşkanlığı seçimi kararı verilmez. Belirsizlik nedeniyle volatilite yüksek ama yön yukarı olacak. Mayıs sonuna kadar dolar/TL 2,15-2,25 aralığında kalır. Yıl sonunda ise 2,10 TL civarı görülebilir” diye devam ediyor.

HSBC Stratejisti Fatih Keresteci, dolar/TL’nin 2,12 civarındaki uzun vadeli yükseliş kanalının tabanını aşağı yönlü kırması halinde iyimser havanın bir süre daha devam edeceğini öngörüyor. Yine de kar realizasyonuyla birlikte hafif satıcılı eğilim devam edebilir. Dolar kurunda teknik anlamda 2,1180 TL’den gelen destek sonrası rating açıklamaları nedeniyle yukarı yönlü düzeltme olması ihtimali de güçlü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oyuncu10 Nisan 2014 18:28

    Risk almanın en güvenli yolu dövize yatırımdır! Dövizde bekleyen çok kazanacak!

  • CARRY TRADE Mİ?10 Nisan 2014 16:46

    CARRY TRADE Mİ KALDI BİRADER,HER YÜKSELİŞTE GÖMÜYORLAR ,YABANCI ORANI BORSA YÜKSELİNCE ORANSAL YÜKSELİYOR GİREN PARA KOMİK TUTARLARDA DİKKAT ETMELİ,ÇOK RİSK VAR HALA.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster