Ana SayfaBankacılıkİşte bankaların yeni hedefi!---

İşte bankaların yeni hedefi!

5 / 7
İşte bankaların yeni hedefi!
14 Kasım 2013 - 13:31 www.finansgundem.com

Halit Yıldız/Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı

“20 BİN ESNAF VE ÇİFTÇİYİ İLK KEZ SİSTEMLE TANIŞTIRDIK”
Köy kahvelerine gidiyoruz: Bankacılık sisteminden yararlanmayan kesimi belirlemek için her yıl düzenli olarak saha çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Esnaf ve işletmelerin sorunlarını, ihtiyaçlarını belirleyerek beklentilerine uygun ürün ve hizmetler geliştiriyoruz. Tarımda faaliyet gösteren fakat henüz sistemle hiç tanışmamış ücretlilere ulaşabilmek için de köylerde çiftçinin ayağına gidiyoruz. Her yıl ‘tarım saha çalışmaları’ ile personelimiz 2 ay boyunca köy köy geziyor. Tarım fuarlarına katılıyor ve köy kahvelerine gidiyoruz. 2008’den bu yana Anadolu fuarlarıyla 235 bin çiftçiyle görüştük. Bu şekilde ilk defa bankacılıkla tanışan ve müşterimiz olan pek çok üretici bulunuyor.

122 milyon euro kredi:  Bankacılık tabanının genişlemesi ve daha çok esnafın, çiftçinin kaynaklara ulaşması için Türkiye’de ‘mikro’ finansman kredisi’yle bir ilki gerçekleştirdik. Bu, standart kredilendirme süreçleriyle banka kredilerine ulaşmakta zorluk çeken segment için geliştirildi. Yeni iş kuran veya daha önce bankalarla hiçbir kredi çalışması bulunmayan müşterilerin, bankacılık sistemine kazandırılması temelinde yapılan bu çalışma kapsamında bugüne kadar 122 milyon euro kredi kullandırdık. 20 bin esnaf, çiftçi ve mikro işletmeyi ilk kez bankacılıkla tanıştırdık. Bu segmenti, niş bankacılık yapmak için önemli bir potansiyel görüyoruz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster