Ana SayfaBankacılıkİşte bankaların yeni hedefi!---

İşte bankaların yeni hedefi!

2 / 7
İşte bankaların yeni hedefi!
14 Kasım 2013 - 13:31 www.finansgundem.com

KİM BU BANKASIZLAR?
Akbank Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz 2008’de bankacılık sistemi dışında kalanların 20 milyonu bulduğunu belirtiyor.
2012 gelir dağılımı araştırmasına göre Türkiye’de yüzde 40’lık kesim, kişi başına günde 10 dolardan az gelir kazanıyor. Bu grup ülkedeki toplam gelirin sadece yüzde 16’sına sahip. İşte bankacılık sistemi dışında kalan kesimin büyük bölümü bu gruptan geliyor. Bunun yanında 18 yaşından büyük olsa da henüz çalışmayanlar, ev hanımları ve ücretlerini açıktan alanlar de bu gruba dahil.

Garanti bankası Genel Müdür Yardımcısı Onur Genç, şu bilgileri paylaşıyor: “Bankacılık sistemi dışındakilerin yüzde 60’ının bireysel geliri yok. Yüzde 25’i 1.000 TL’nin altında gelire sahip. Geliri olmayan kesimi incelediğimizde ev hanımlarının yoğunlukta olduğunu görüyoruz. Bu grup, ağırlıklı orta ve düşük gelir grubunda bulunuyor”.
Veriler, kişi başı milli gelirin görece daha düşük olduğu illerde ve yörelerde bankasız kesimin yoğunlaştığına işaret ediyor.

Akbank Baş Ekonomisti Fatma Melek, toplam bankasız nüfus içinde sırasıyla Batı Karadeniz’in yüzde 12, Güney Doğu Anadolu’nun yüzde 12 ve Akdeniz Bölgesi’nin yüzde 11 ile bankasızlarda en yüksek paya sahip bölgeler olduğunu söylüyor. Şekerbank’ın genel müdür yardımcısı Halit Yıldız’da aynı fikirde. Yıldız, bankacılık sistemine katılımın bölgesel farklılık yoğun olmakla birlikte Anadolu illerinde daha az olduğunu dile getiriyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster