Ana SayfaRöportajlarHalkın gerçek sorunu pahalılık ---

Halkın gerçek sorunu pahalılık

7 / 8
Halkın gerçek sorunu pahalılık
07 Mart 2013 - 17:07 www.finansgundem.com

Merkez Bankası ile siyasiler arasındaki polemiği nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ağzı olan her kesimin her konudu fikir beyan etmesini doğru bulmuyorum. Dünyanın doğru düzgün çalışan bütün ekonomilerinde MB bağmısız... Bağımsız demek, değerlendirilmeyecek demek değil. Yani her yerde MB’ler eleştiriliyor olabilir. Burada da bizim MB’nin de, oyla seçilmediğine göre eleştirilerden dolayı yarın oy alamayacak da görevini yapamayacak diye birşey yok. Uzun lafın kısası bizi ilgilendiren bir durum yok. MB’nin icraatleri açısından bir sıkıntı görmüyorum. Ama polemiklerle de pek ilgilenmiyorum. Bunlar halkın gerçek gündemi değil. Ben eğitim istiyorum, hukuk istiyorum.
 

Halkın gerçek gündemi ne?

Bugün halkın gerçek problemi hayat pahalılığı, sürdürülebilir istihdam, halkın problemi fırsat eşitliği, eğitim kalitesi. En büyük sorun da geride kalmak. Çağdaş değerlerin gerisinde kalmak, dünya rekabetinin gerisinde kalmaktan söz ediyorum özellikle de bilim ve akıl olarak. Geri kalırsak geçmiş ola.

Avea bir gün kara gececek

* Avea’daki yüzde 18 gibi bir payımız vardı, son sermaye artırımında yüzde 10’dan biraz fazlaya indi, zaten küçük ortağız. Biz şirketin iyi idare edildiği kanaatindeyiz. Nefesimiz yetiyor, karlılığa varacağını düşünüyoruz.
* Ülkü Adatepe hanımefendinin çocuklarının davası hukuki bir konu. Benim bildiğim şimdiye kadar beklentileri CHP aracılığı karşılanmıştır. en son bir araba ve şoför istenmiş o da maaşı artırılarak karşılanmıştır. Son konuyu da hukuk değerlendirecektir.
* Bugün Atatürk’ün vasiteyetine isteyen herkes ulaşabilir. Bana göre her Türkiye vatandaşının bilmesi gereken çok önemli vasiyeti ‘ben size hiçbir doğma bırakmıyorum. Bilim ve Aklı manavi miras olarak bırakıyorum’dur.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster