Ana SayfaRöportajlarHalkın gerçek sorunu pahalılık ---

Halkın gerçek sorunu pahalılık

2 / 8
Halkın gerçek sorunu pahalılık
07 Mart 2013 - 17:07 www.finansgundem.com

Faizler ucuz mu?

Tüketicinin hakları için mücadele etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak tüketici fiyat endeksi konusunda tereddütler duyuyorum.
Siz diyorsunu faizler ucuz mı, enflasyona bakacak olarsak faizler pahalı ama ben ücretli bir insan olarak belli başlı giderlerime baktığımda ki en lüks harcamam uçak biletidir. Uçak bileti dahil, elektirik su gıda, patlıcan, dometes son üç ay içinde yüzde 10 fazla, hatta yüzde 25’ler düzeyinde artışlar görüyorum. Belli bir gelir düzeyi üstünde olan bir aile olarak bu artışları yaşıyoruz.

Basında faiz oranı çok yüksek diye birşey vardı. Aman ne güzel; çünkü bu yalnız kredi faizleri açısından değil, mevduat faizileri açısından da böyledir. O zaman getirsinlere paraları, bankalara yığsınlar. Öyle bir durum yok. Kaanatim vaadeli mevdutan tasarruf sahibini artık pek cezbetmediği yönünde. Bunun için de insanımız harcamaya yöneliyor. Ya da farklı bir alana ağırlıklı olarak da gayrimenkule gideyim diye düşünüyor. E gayri menkule koydukça da gayri menkul fiyatları alıp gidiyor. Bana göre bugün kredi faizleri ucuz, en azından şunu net olarak söyelebilirim. 1976’dan beri bankacılıkta çalışıyorum. Ben günden bu güne bundan daha ucuz faizler görmedim.. TC’de TL bazında ne döviz bazında görmedim.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster