Ana SayfaRöportajlarHalkın gerçek sorunu pahalılık ---

Halkın gerçek sorunu pahalılık

5 / 8
Halkın gerçek sorunu pahalılık
07 Mart 2013 - 17:07 www.finansgundem.com

Peki komisyon ve masraflar normal mi?

Ben tüketiciyim geçenlerde İsviçreye gittim otomobil kiraladım, benzinin bizden ucuz olduğunu gördüm. Çok sigara içmem ama bir paket sigaraya verdiğim parayı düşündüğümde, bir yumartaya verdiğim parayı düşündüğümde yahutta kişi başına milli gelir yüsek olan ülkelerle kıyasladığımda bizim ülke çok daha pahalı... Bunun içinde diyorsanız bankacılık pahalı hayır değil...
Benim çocuğum hasbelkader, ABD’de bir üniversitede tahsil yaptı geldi. Onun bir bankada hesap açtırmak, hesaptan bir transfer yapmak için karşılaştığı ücret-masfar vs o kadar yüksekti ki... Bunlar ne ile ilgili. Özellikle insan istihdamı ile ilgili... Bizim gibi ülkelerde en önemli gider kalemlerinden biri personel giderleri. Daha ucuza mal etmek için bankalar giderek personel çıkarıyorlar...
Masrafı kısmak isteyen banka yükleniyor personele. Diyorlar ki ya bu müşteriden daha fazla gelir elde edersin ya da seni kapının önüne koyarız.
Ayrıca biz masraf, komisyon vermede çaresiz değiliz ki, benim babam devlet memuru idi. Ben bankada yönetici idim, o 70’li yaşlarında bile PTT’den havale yapardı.
Bu kayıkcı kavgasi ile toplumun gözünü boyayanlar var; bir kısmı siyasette bir kısmı medyada bir kısmı iş hayatında..Haa masraf, komisyonu çok yüksek uygulayan, yanlış uygulayan, tüketici mevzuatına uymayan bankalar tabi ki oluyordur ve onlar da cezalandırılılmaladır. Bu konuda da tüketici haklarını arayacak.
Ama bankaya da para kazandıracak bir şey gerekiyor. Siz gidip de o bankanını hizmetinden yararlanıyorsanız, banka da bir AŞ nihayetinde, para kazanılmayacak bir işi kim niye yapsın ki.

Banka çalışanları memnun mu?

Şu anda ülkemizde de yüzlerce çalışanı kapının önüne koyan bankalar var. Malesef sektörümüzde çalıyanların sosyal hakları açısından çok ciddi eksiklikler var.. İş bankası ordada örnektir.. Öyle ilginç ki sendikasızlık göze batmıyor, bazı bizim gibi bankalar sendika yönünden eleştiriliyor. Efendim, onların sendikası var, sendika bankayı yönetiyor allaha allaha, sendika bankayı yönetiyor, sendika cam şirketini yönetiyor, biz bugün Petrol İş’ten Kristal İş’e, Liman İş’ten Genel iş’e pek çok sendika ile çalışan bir bir grubuz. Biz yalnız Basisen sendikası ile çalışmıyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster