Ana SayfaRöportajlarHalkın gerçek sorunu pahalılık ---

Halkın gerçek sorunu pahalılık

4 / 8
Halkın gerçek sorunu pahalılık
07 Mart 2013 - 17:07 www.finansgundem.com

En uygun faizler hangileri?

Özellikle konut kredi faizlerini oldukça uygun ama konut fiyatlarını pahalı buluyorum. Arsa maliyetlerinin aşırı yükseldi. Ama bir ekonomide para bu kadar toprağa yatırılırsa iyi çalışmaz, onda da hiç bir terddütüm yok. Paranın gayrimenkulde kilitlenmesi, paranın dönüşümünün azalması gelişmekte olan bir ekonomi için tercih edilmemeli.
Gayrimenkul sektörüne ilişkin nasıl bir düzenleme gerek?
Gayrimenkul sektörü bu şekilde gelişmeye devam edecekse o zaman gayrimenkulü, menkulleştirebilecek, gayrimenkul piyasaları kurup o kaynakları bağlı halden kurtarmaya çalışmak gerekir. Tabi bu işler devlet yapmalı. Gayrimenkul piyasısı gelişmiş ülkeleri inceleyep bakmak, bu gayrimenkul piyasasını likite edecek enstrümanlar geliştirmek gerek.

Bu yıl hangi alanda rekabet artar?

Ekonomi yönetimi bankacılık sektörünün belli bir oranını üzerinde büyümemesi konusunda kararlı. Sektör kredi rakamının genel büyümesi Merkez Bankası tarafından yüzde 15 olarak öngörülüyor. Bu durumda az kredi verebileceğiz kaygısıyla randımanı en yüksek kredilere koşuyorlar. Tabi iş bankası öyle koşmaz, birinci konu kredidir ama İş bankası kredi kartında ne birinci ne ikinci ne üçüncüdür. O nedenle başta kredi kartı olmak üzere nakit tarzlı krediler alanında rekabet sürüyor. KOBİ finansamında ciddi alan
var.

Diğer bir konu da yatırım projeleri ihtiyaçları için başta enerji projeleri olmak üzere uzun vadeli döviz üzerinden yatırım finansmanı için kullandırılan kredilerde rekabet olur.
Mevduat faizinde yılın ikinci yarısında artan bir rekabet görülür..

Kredi kartları tüketici için niçin şikayet konusu?

Niye böyledir; bunu kimliğimiz teşkil ediyor. Geçenlerde Adnan Bey’in de ifade ettiği gibi kredi kartı ile ilgili gelişmeleri tedbirli bir şekilde izliyoruz. Tabiki kredi kartı çok yararlı birşey ben tüketici olarak yıllarca istifade ettim. En azından ödemeleri erteliyorsunuz.
Ama halkımızın bir bölümü kredi kartını borçlanma aracı olarak kullanmakta ısrar ediyor. Bu ısrar ya imkansızlaklar ya da alışkanlıklar nedeniyle..
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster