Ana SayfaBankacılıkGaranti'nin yeni CEO'su Erbil'den 3 strateji---

Garanti'nin yeni CEO'su Erbil'den 3 strateji

7 / 8
Garanti'nin yeni CEO'su Erbil'den 3 strateji
05 Şubat 2016 - 08:37 www.finansgundem.com

“KREDİ KARTI KÂRLI VE BÜYÜYECEĞİMİZ BİR İŞ”

KÂR KAYBIMIZ OLDU

redi kartında sektörün en büyük oyuncusu olarak geçmişte çok daha fazla kâr ediyorduk. Bugün zarar ediyoruz demem doğru değil ama sektörün geneline baktığımızda para kazanılıp kazanılmadığını sorgularım. Biz yüzde 20'ye yakın pazar payımızın olduğu, 5 kişiden biri kartımızı aktif olarak kullandığından ciddi bir ölçeğe sahibiz. Göreceli olarak yapılan düzenlemeler neticesinde kredi kartı işi, ciddi bir gelir kaybına uğradı. Bizim için kesin bir rakam söylemem zor olur.

BİZ BÜYÜYECEĞİZ

Taksit uygulamalarının bazıları doğruydu ama örneğin teknolojik alımlarda taksitin kısıtlanması, potansiyel bir gelir kaybı oluşturdu. Diğer taraftan burada birçok komisyon ve ücret kalemi İptal edildi, bu da gelir kaybı yarattı. Alacakların faizine tavan konması da potansiyel geliri kısıtlıyor. Biz ölçeğimizle bu işi yapmaya çalışıyoruz. Kârlılıkta bunun da faydasını gördük. Kredi kartı çok detaylı ve masraflı bir iş ama bizim ölçeğimizde bu alan kârlı... Sevdiğimiz ve büyüyeceğimiz bir iştir. Ama diğer oyuncular ne yaparlar bilmiyorum, yalnız kredi kartında daha fazla konsolidasyon düşünmüyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster