Ana SayfaBankacılıkGaranti'nin yeni CEO'su Erbil'den 3 strateji---

Garanti'nin yeni CEO'su Erbil'den 3 strateji

2 / 8
Garanti'nin yeni CEO'su Erbil'den 3 strateji
05 Şubat 2016 - 08:37 www.finansgundem.com

Eylül başında göreve gelen Garanti Bankası yeni genel müdürü Fuat Erbil ile değişim adımlarını, liderlik planlarını ve sektörü masaya yatırıldı:

15 yılı aşkın süre bankayı başarıyla büyüten Ergun Özen'in ardından eylül başında göreve geldiniz. İlk olarak bankada ne gibi değişiklikler yaptınız?

Öncelikle Garanti Bankası'nın Türkiye'nin her anlamda en önemli kurumlarından biri olduğunu söylemem lazım. Başarılarıyla birçok alanda zirveye ulaşmış bir bankada yönetim devrinden bahsediyoruz. Ergun Bey'in genel müdürlüğünün ardından görevi almam bir yandan büyük onur ve gurur öbür taraftan gayet zor. Görevi aldığınız kişi sektörün en önemli şahsiyetlerinden, o nedenle bir mücadele alanı var. Biz bankayı ileriye götürmeye çalışacağız. Nereden geldiğimizi biliyoruz, aldığımız emanete saygımız sonsuz.

Bu yeni dönemde iki önemli değişiklik yaşadık. Hakim hissedar ve üst yönetim değişti. Bu iki alanda oldukça yumuşak ve sorunsuz bir geçiş yaptık. Bu süreçte bankayı daha yukarı götürecek birtakım stratejik önceliklerin netleştirilmesi ve bunlarla ilgili aksiyon planlarının ve performans göstergelerinin belirlenmesine çalıştık.

O Nedir bu yeni stratejik öncelikler?

Bu, aslında 11 maddelik uzun bir liste. Ana başlıklar içinde servis modelleri, verimlilik, akıllı sermaye yönetimi, büyümeyle ilgili iş kollan, inovasyon ve risk yönetimi gibi başlıklarımız var.

Listeyi basite indirdiğimizde 3 bacaklı bir stratejimiz oluyor: Mutlu çalışanlar ki bunu ön plana çıkarma gayretimiz olacak ve aldığı hizmetlerden daha fazla tatmin olan mutlu müşteriler yaratmak önceliğimiz. Üçüncü kalemde ise dünyadaki önceliklerin değişimine uygun yeni arayışlar var. Örneğin müşteri memnuniyetinde ne durumda olduğumuza baktık, iyileştirmek için alacağımız aksiyonları belirledik, hedefler koyduk. Dijitalleşme de önceliklerimiz içinde, burada performans kriteri olarak dijital kanallarımızı kullanan müşteri sayısını artırma ve bu kanaldan sattığımız ürünlerin payının yükselmesi gibi hedefler koyduk.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster